Thomas Lam (links) ontbreekt tegen Belgen, waar Pelle Clement wel fit genoeg is om in actie te komen in oefenduels van PEC Zwolle tijdens het trainingskamp in het Spaanse Mijas.
Volledig scherm
Thomas Lam (links) ontbreekt tegen Belgen, waar Pelle Clement wel fit genoeg is om in actie te komen in oefenduels van PEC Zwolle tijdens het trainingskamp in het Spaanse Mijas. © BSR Agency

PEC treedt met Clement, maar zonder Lam aan tegen Belgische subtoppers

VIDEOThomas Lam ontbreekt in de generale repetities van PEC Zwolle tegen Zulte Waregem en Standard Luik vrijdag in Zuid-Spanje. Pelle Clement is wel van de partij tegen de Belgische subtoppers.

Lam ondervindt nog te veel hinder van de voetblessure die hij maandagmiddag tijdens het trainingskamp in Mijas opliep. De centrale verdediger trainde door het kwetsuur donderdag nog apart van de groep.

In het krachthonk werd Lam vergezeld door Clement, Mustafa Saymak, Etiënne Reijnen en Bram van Polen. Laatstgenoemde komt zowel tegen Zulte Waregem als tegen Standard Luik daarna niet in actie. De kans dat de aanvoerder tegen FC Utrecht op 17 januari, als de eredivisie wordt hervat in Zwolle, wel van de partij is, is ook nihil.

Saymak en Reijnen trainden uit voorzorg in de fitnessruimte van La Cala Resort. Zij zijn vrijdag inzetbaar in de oefenduels. Dat geldt ook voor Clement, achter wiens naam nog een vraagteken stond omdat hij zich eerder deze week verstapte en daar enkelklachten aan overhield.

De verwachting is dat John Stegeman tegen Zulte Waregem in Mijas (13.00 uur) en Standard Luik in Coin (16.30 uur) twee volledig verschillende teams aan de aftrap laat verschijnen.

  1. Bungalowketen en hoofdsponsor PEC Zwolle Molecaten uit Hattem vreest ondergang: ‘Ons bedrijf staat in brand’
    PREMIUM

    Bungalowke­ten en hoofdspon­sor PEC Zwolle Molecaten uit Hattem vreest ondergang: ‘Ons bedrijf staat in brand’

    Het voortbestaan van vakantieparkenketen Molecaten hangt aan een zijden draadje. Directeur Luke Slager stelt in een brandbrief dat alleen een barmhartige houding van het kabinet het Hattemse familiebedrijf, dat tevens als hoofdsponsor van PEC Zwolle fungeert, van de ondergang kan redden. ,,Praat met ons en kom alstublieft met snelle en kordate steunmaatregelen.”