Volledig scherm
PEC-trainer John Stegeman. © BSR Agency

PEC treft AZ: Paal terug, Bel Hassani en Van Polen ontbreken, Reza twijfelgeval

Zonder Bram van Polen, Iliass Bel Hassani en Mustafa Saymak, maar met de teruggekeerde linksback Kenneth Paal hoopt PEC Zwolle-trainer John Stegeman seizoensverrassing AZ zaterdagavond (aftrap om 20.45 uur) punten af te troggelen.

Waarom zou dat niet kunnen, vraagt Stegeman zich hardop af. De trainer van PEC Zwolle refereert aan de thuisduels met PSV (0-4) en Ajax (2-4) van dit seizoen. ,,Tegen PSV was het een half uur lang prima en ook tegen Ajax speelden we een periode goed mee. Elke ploeg heeft haar zwaktes, ook AZ. Die moeten we bloot zien te leggen. We zijn er klaar voor om een goede ploeg als AZ tegengas te bieden.”

Elf mannen

De sterke formatie van trainer Arne Slot, die in Zwolle furore maakte als voetballer, is dit seizoen de enige uitdager van koploper Ajax en wil het gat met de Amsterdammers niet groter laten worden. Stegeman kent de goede vorm van AZ, maar: ,,Dat zijn ook gewoon elf mannen die naar de wc gaan en ’s ochtends wakker worden. Het wordt een mooie uitdaging voor ons.”

Quote

Dat zijn ook gewoon elf mannen die naar de wc gaan en ’s ochtends wakker worden

John Stegeman

De coach van PEC kan zaterdag niet beschikken over Bram van Polen, die vorige week ook tegen Feyenoord ontbrak vanwege een enkelblessure. Een tegenvaller, vindt Stegeman. ,,Ik had namelijk gehoopt dat hij er weer bij zou zijn.” 

Ook Iliass Bel Hassani is niet van de partij na zijn opgelopen blessure bij Feyenoord (1-0 verlies). ,,Uit de mri is niets gekomen, maar hij is nog niet fit. Ik verwacht Iliass maandag wel weer bij de groep.” Achter de naam van Reza Ghoochannejhad staat nog een groot vraagteken. De spits ontbrak donderdag en vrijdag op de training vanwege ziekte. 

Terugkeer Paal

Daartegenover staat de terugkeer van Kenneth Paal, die enkele weken uit de running was met liesklachten. Mike van Duinen wordt volgens Stegeman ‘fitter, fitter en fitter’. ,,Maar 90 minuten in het eerste kan hij nog niet aan, dat weet hij zelf ook. Mike kan een helft spelen, misschien wel een uur.”

Vermoedelijke opstelling: Zetterer; Van Wermeskerken, Lachman, Lam, Paal; Dekker, Hamer, Clement; Van Crooij, Thy, Johnsen.