Volledig scherm
Moon Pondes krijgt de kans om zich te bewijzen in het doel van de PEC Zwolle Vrouwen. © BSR Agency

PEC Vrouwen haalt punt weg bij FC Twente (2-2)

VROUWENVOETBALMet Moon Pondes voorlopig als eerste keepster hebben de PEC Zwolle Vrouwen zondagmiddag met 2-2 gelijkgespeeld tegen FC Twente. Door dit resultaat schuift PEC Zwolle een plekje op in de eredivisie en staat het nu zesde, samen met Alkmaar.

Gaf oud-trainer Wim van de Wal, keepster Nienke Olthof meteen het volste vertrouwen toen ze in 2018 naar PEC Zwolle kwam, de huidige coach Joran Pot koos deze week voor Pondes. Olthof kende nu toe een wisselend seizoen en was al een aantal keren negatief beslissend bij een tegengoal. Pot greep daarom in. Pondes (19) krijgt in ieder geval de komende vijf duels de kans om zich te bewijzen.

PEC Zwolle kwam op achterstand, maar draaide de rollen in korte tijd om. Amy Banarsie, ook al een nieuweling in de basiself, tekende voor de gelijkmaker. Leonie Vliek zorgde nog voor rust zelfs voor de Zwolse voorsprong met een geweldig afstandsschot. 

Na rust kregen beide teams kansjes. In plaats van de 1-3 viel de 2-2 door toedoen van Lynn Wilms.

PEC Zwolle heeft een weekeinde vrij en speelt op 15 november weer, bij ADO Den Haag.

Vrouwen, eredivisie: FC Twente - PEC Zwolle 2-2 (1-2). 28. Renate Jansen 1-0, 33. Amy Banarsie 1-1, 41. Leone Vliek 1-2, 72. Lynn Wilms 2-2.