Moon Pondes krijgt de kans om zich te bewijzen in het doel van de PEC Zwolle Vrouwen.
Volledig scherm
Moon Pondes krijgt de kans om zich te bewijzen in het doel van de PEC Zwolle Vrouwen. © BSR Agency

PEC Vrouwen haalt punt weg bij FC Twente (2-2)

VROUWENVOETBALMet Moon Pondes voorlopig als eerste keepster hebben de PEC Zwolle Vrouwen zondagmiddag met 2-2 gelijkgespeeld tegen FC Twente. Door dit resultaat schuift PEC Zwolle een plekje op in de eredivisie en staat het nu zesde, samen met Alkmaar.

Gaf oud-trainer Wim van de Wal, keepster Nienke Olthof meteen het volste vertrouwen toen ze in 2018 naar PEC Zwolle kwam, de huidige coach Joran Pot koos deze week voor Pondes. Olthof kende nu toe een wisselend seizoen en was al een aantal keren negatief beslissend bij een tegengoal. Pot greep daarom in. Pondes (19) krijgt in ieder geval de komende vijf duels de kans om zich te bewijzen.

PEC Zwolle kwam op achterstand, maar draaide de rollen in korte tijd om. Amy Banarsie, ook al een nieuweling in de basiself, tekende voor de gelijkmaker. Leonie Vliek zorgde nog voor rust zelfs voor de Zwolse voorsprong met een geweldig afstandsschot. 

Na rust kregen beide teams kansjes. In plaats van de 1-3 viel de 2-2 door toedoen van Lynn Wilms.

PEC Zwolle heeft een weekeinde vrij en speelt op 15 november weer, bij ADO Den Haag.

Vrouwen, eredivisie: FC Twente - PEC Zwolle 2-2 (1-2). 28. Renate Jansen 1-0, 33. Amy Banarsie 1-1, 41. Leone Vliek 1-2, 72. Lynn Wilms 2-2.

 1. PEC Zwolle bespaart 2,5 ton met korten op salarissen: Geen scheve gezichten en transferuitgaven misplaatst
  PREMIUM
  SOCIAAL AKKOORD

  PEC Zwolle bespaart 2,5 ton met korten op salarissen: Geen scheve gezichten en transfer­uit­ga­ven misplaatst

  Met de tijdelijk verlaagde salarissen van selectie, staf en kantoorpersoneel bespaart PEC Zwolle tot 2021 zo'n 2,5 ton. Technisch manager Mike Willems noemt het unanieme akkoord ‘heel waardevol’, terwijl spelmaker Pelle Clement de geste en het niet betalen van transfersommen als logisch ziet. ,,Het is niet de bedoeling dat we hiermee de komst van concurrenten financieren.”
 2. Ook spelers en staf PEC Zwolle leveren salaris in
  'unaniem besloten'

  Ook spelers en staf PEC Zwolle leveren salaris in: 'Ontzettend belangrijk voor onze club'

  In navolging van onder meer PSV, Sparta Rotterdam, Heracles Almelo, FC Groningen, VVV-Venlo en FC Twente heeft ook PEC Zwolle een akkoord bereikt met de spelers over salarisverlaging. Niet alleen de spelers leveren geld in, ook de technische staf en het kantoorpersoneel. De eredivisieclub uit Overijssel volgt de aanbevelingen uit het pakket aan noodmaatregelen waar de belangenorganisaties voor werkgevers en werknemers uit de voetballerij onlangs een akkoord over sloten.