Rico Strieder (rechts) viel zondag tegen AZ uit met knieklachten.
Volledig scherm
Rico Strieder (rechts) viel zondag tegen AZ uit met knieklachten. © BSR Agency

PEC ziet Van Crooij snel terug en houdt situatie Strieder en Kersten dagelijks in de gaten

PEC Zwolle-trainer John Stegeman verwelkomt Vito van Crooij woensdagochtend weer op het trainingsveld. De aanvaller raakte anderhalve week geleden geblesseerd aan zijn kuit. De kwetsuren van Rico Strieder (knie) en Sam Kersten (hamstring) worden ‘van dag tot dag bekeken’.

Van Crooij, dit seizoen geen vaste basiskracht bij PEC Zwolle, moest de competitiewedstrijden tegen Feyenoord (3-4 verlies) en AZ (2-0 verlies) aan zich voorbij laten gaan. Woensdag hervat de Limburger de groepstraining. Zover is ploeggenoot Mustafa Saymak nog niet, laat PEC Zwolle weten. Met de middenvelder gaat het desalniettemin ‘wel de goede kant op’. De club verwacht dat Saymak spoedig terugkeert op het trainingsveld.

De belangrijke thuiswedstrijd van komende zaterdag tegen Vitesse komt dus nog te vroeg voor Saymak. Of dat ook geldt voor winteraanwinst Rico Strieder en Sam Kersten, is nog onduidelijk. Het tweetal van PEC viel zondag uit tegen AZ. Strieder kampt met knieklachten, Kersten heeft last van zijn hamstring. De Zwolse eredivisionist meldt dat hun situatie van dag tot dag in de gaten wordt gehouden, iets wat meestal niet duidt op een ernstige blessure.