Volledig scherm
PEC Zwolle traint de komende twee weken op het prachtige natuurgras in Wijthmen, ter voorbereiding op de uitduels met FC Utrecht en Vitesse. © Henri van der Beek

PEC Zwolle bereidt zich in Wijthmen voor op lastige uitduels in Utrecht en Arnhem

PEC Zwolle traint de komende twee weken opnieuw in Wijthmen. Dat doet de eredivisionist, die vrijdag verloor van Willem II (3-1), ter voorbereiding op de duels bij FC Utrecht en Vitesse.

VV Wijthmen fungeert de laatste jaren steevast als gastheer van PEC aan het begin van de voorbereiding. Nu de Zwolse club in Utrecht en Arnhem twee wedstrijden op natuurgras voor de kiezen heeft, maakt het vanaf dinsdag opnieuw gebruik van het complex van de buurman.

Absenties

De verwachting is dat Kenneth Paal en Sam Kersten, die maandagmiddag met Jong PEC meedoen tegen de beloften van Heracles, dan hun rentree maken op het complex van de vierdeklasser. De verdedigers trainden eind vorige week al mee met het tweede elftal omdat ze tegen Willem II een schorsing moesten uitzitten.

Of de geblesseerde Vito van Crooij en Pelle Clement aansluiten in Wijthmen, is nog onduidelijk. De vleugelspits bekeek de teleurstellend verloren ouverture tegen Willem II vanwege een buikwandblessure vanaf de tribune, terwijl Clement de strijd na een half uur moest staken met pijn aan het been.