PEC Zwolle-middenvelder Pelle Clement (24), onderhandelde vanuit spelersraad met directie over sociaal akkoord: ,,Als jezelf geen geste doet, voelt het niet goed om van supporters zoveel mogelijk steun te vragen.”
Volledig scherm
PREMIUM
PEC Zwolle-middenvelder Pelle Clement (24), onderhandelde vanuit spelersraad met directie over sociaal akkoord: ,,Als jezelf geen geste doet, voelt het niet goed om van supporters zoveel mogelijk steun te vragen.” © BSR Agency

PEC Zwolle bespaart 2,5 ton met korten op salarissen: Geen scheve gezichten en transferuitgaven misplaatst

SOCIAAL AKKOORDMet de tijdelijk verlaagde salarissen van selectie, staf en kantoorpersoneel bespaart PEC Zwolle tot 2021 zo'n 2,5 ton. Technisch manager Mike Willems noemt het unanieme akkoord ‘heel waardevol’, terwijl spelmaker Pelle Clement de geste en het niet betalen van transfersommen als logisch ziet. ,,Het is niet de bedoeling dat we hiermee de komst van concurrenten financieren.”

Visser en Willems legden de spelersraad van PEC, bestaande uit Bram van Polen, Pelle Clement, Mike van Duinen, Xavier Mous en Mustafa Saymak, een voorstel van salariskortingen voor op basis van de adviezen waarover VVCS en FBO eerder een akkoord bereikten. De spelersvakbond en de werkgeversorganisatie presenteerden een model waarbij aan de hand van percentages op salarissen kan worden gekort. Zo dragen de sterkste schouders de zwaarste lasten en kunnen spelers met een laag (eerste divisie-)salaris worden ontzien. In het geval van PEC hoeven de jonkies die het afgelopen jaar een klein profcontract signeerden, niets in te leveren.