Volledig scherm
Sander van Looy heeft een contract verdiend bij PEC Zwolle. © Pro Shots/Niels Boersema

PEC Zwolle bindt Epenaar Van Looy

Sander van Looy heeft een profcontract getekend bij PEC. De twintigjarige verdediger ligt nu tot medio 2018 vast in Zwolle, met een optie voor nog twee seizoenen.

Van Looy maakte in 2012 als C-junior de overstap naar PEC. In de voorbije seizoenen draaide hij in de voorbereiding steeds mee met de hoofdmacht. Onder trainer John van ’t Schip werd hij deze zomer na het trainingskamp in zijn geboorteplaats Epe overgeheveld naar de eerste selectie. Hoewel hij nu steeds bij de Zwolse wedstrijdselectie zit, wacht Van Looy nog op zijn officiële debuut bij PEC.

,,Hier ben ik heel blij mee”, zegt Van Looy op de website van PEC Zwolle na het tekenen van zijn eerste profcontract. ,,Dit contract voelt als een beloning, maar maakt tegelijkertijd nog gretiger om mijzelf als voetballer te verbeteren. Het komende jaar heb ik als doel om te debuteren in het eerste, hard te blijven werken, veel te leren en mezelf door te ontwikkelen.”

Volgens technisch directeur Gerard Nijkamp heeft de lange mandekker de laatste maanden ‘een sterke ontwikkeling doorgemaakt’. ,,Met hem voegen we een fysiek sterke verdediger aan de groep toe, die ook voetballend zijn mannetje staat. Daarnaast is het extra mooi dat een jongen die hier al sinds 2012 speelt, vanuit de voetbalacademie doorstroomt naar het eerste elftal.”

  1. Stiften keert met Dennis Hulshoff terug naar zijn jeugd: ‘KNVB-beker met Twente was mooi, net als de wisselbeker van Go Ahead’

    Stiften keert met Dennis Hulshoff terug naar zijn jeugd: ‘KNVB-be­ker met Twente was mooi, net als de wisselbe­ker van Go Ahead’

    Hij stuurde Ronald Waterreus de verkeerde hoek in en stond even later met de KNVB-beker onder de arm te juichen voor het uitzinnige Twentse vak. Dennis Hulshoff denkt met een brede lach terug aan 2001, het jaar van zijn ultieme hoogtepunt als voetballer. Alhoewel… ,,Dat ik door de supporters van Go Ahead werd uitgeroepen tot beste speler was misschien nog wel mooier. Die wisselbeker van Go Ahead heb ik nooit meer terug gegeven’’, bekent de 49-jarige Hulshoff in Stiften, de videorubriek van De Stentor.