Volledig scherm
PREMIUM
Diederik Boer overhandigt zijn shirt en keepershandschoenen in de mixed-zone van Willem II aan de zesjarige Cas, die eerder dit jaar zijn vinger verloor toen poort tijdens de storm hard dichtsloeg. © De Stentor

PEC Zwolle-doelman Boer stelt Cas (6) gerust: ‘Met negen vingers kun je het zelfs tot Ajax schoppen’

Een ontroerend moment na de nederlaag van PEC Zwolle tegen Willem II: De zesjarige Cas kreeg van doelman Diederik Boer niet alleen zijn shirt en zijn handschoenen, maar ook de geruststelling dat hij het met negen vingers nog altijd heel ver kan schoppen als voetballer.

Cas uit Tilburg en zijn ouders kregen eerder dit jaar de schrik van hun leven toen tijdens de storm een poort thuis hard dichtsloeg en op de pink van het jongetje klapte. Hij werd onmiddellijk naar de EHBO gebracht, waar de chirurg niet veel later - in het bijzijn van het patiëntje - het verschrikkelijke nieuws bracht dat de vinger geamputeerd moest worden. 

Ontroostbaar was Cas. Onmiddellijk wilde hij weten of hij hierdoor niet gepest zou worden op school, door jongens die nog wel alle vingers hebben. ‘Kan ik mijn keepershandschoenen nog wel aan’, vroeg hij vervolgens. De chirurg drukte hem op het hart dat hij met negen vingers alles kan wat hij voor het ongeluk ook kon. In PEC Zwolle-keeper Diederik Boer vonden de ouders het levende voorbeeld van iemand die het zonder pink heel ver schopte.