Volledig scherm
De spelers van PEC Zwolle en FC Groningen gaan na 56 minuten naar binnen. © BSR Agency

PEC Zwolle en FC Groningen spelen komende maandagavond verder

Met de klok op 56.18 minuten is de competitiewedstrijd tussen PEC Zwolle en FC Groningen woensdagavond definitief gestaakt. Het is nog niet bekend wanneer het restant wordt afgewerkt.

Op het moment dat scheidsrechter Martin van den Kerkhof de spelers naar de kleedkamer dirigeerde, stond FC Groningen met 1-2 voor. In de eerste helft scoorde Kaj Sierhuis, na de pauze trof Paul Gladon doel. Beide spelers passeerden Diederik Boer, die vanwege de ribblessure van Mickey van der Hart het doel verdedigde. Vlak na rust had Lennart Thy PEC op 1-1 gebracht.

In de 57ste minuut, toen het al een poosje aan het bliksemen was boven Zwolle, vond Van den Kerkhof het welletjes. De muziek in het stadion ging aan, met passende nummers, en de spelers gingen naar binnen. Omdat er daarna geen verbetering zichtbaar was, werd de wedstrijd definitief gestaakt.

Update: 

De wedstrijd tussen PEC Zwolle en FC Groningen wordt afgemaakt op maandag 29 april, om 20.00 uur. Er zijn nog ongeveer 35 minuten te spelen.

  1. PEC Zwolle heeft opvolger Jaap Stam op drukbezocht trainerscongres voor het uitkiezen
    VIDEO

    PEC Zwolle heeft opvolger Jaap Stam op drukbe­zocht trainers­con­gres voor het uitkiezen

    De club die al maanden op zoek is naar een opvolger voor Jaap Stam, had de trainers vrijdagmiddag voor het uitkiezen. Honderden prof- en amateurcoaches brachten een bezoek aan het stadion van PEC Zwolle voor het jaarlijkse trainerscongres. ,,Het moet er in ieder geval één worden die voor verzorgd voetbal staat", zei Erik ten Hag, de oefenmeester die werd gekroond tot eredivisie trainer van het jaar nadat hij de dubbel pakte met Ajax.