Volledig scherm
Diederik Boer in zijn laatste thuiswedstrijd voor PEC Zwolle. © BSR Agency
2
EINDE
4
  • Lennart Thy 43'
  • Stanley Elbers 85'
  • Peniel Mlapa 54' 57' 75'
  • Peter van Ooijen 65'

PEC Zwolle gaat af in afscheidsduel keeper Diederik Boer

Een afscheid zonder zege. Diederik Boer, doelman van PEC Zwolle, had ongetwijfeld wat anders voorgesteld van zijn laatste thuiswedstrijd. VVV neemt de punten mee naar Venlo: 2-4.

Het applaus is voor Diederik Boer als hij nog één keer alle PEC Zwolle-supporters bedankt. De carrière van de ervaren doelman is zo goed als voorbij, na zijn laatste wedstrijd als profvoetballer. Zijn laatste in het shirt van PEC. Zijn laatste voor het eigen publiek.

Woensdag, als PEC Zwolle de competitie in Breda afsluit tegen NAC, krijgt Mickey van der Hart de voorkeur onder de lat en blijft Boer aan de kant. Thuis tegen VVV mag de routinier zelf keepen, als eerbetoon voor een fraaie carrière, die begon in 2003. Op 38-jarige leeftijd, met onder meer een kampioenschap, gewonnen bekerfinale en verloren Europese eindstrijd in het geheugen, stopt Boer ermee.

Niets aan de hand

Tegen VVV krijgt Boer qua uitslag (2-4) niet het gewenste afscheid, hoewel het er daar vlak voor rust nog niet naar uitziet. De doelman maakt diverse Limburgse aanvallen knap onschadelijk en ziet hoe Lennart Thy na 43 minuten spelen de score opent: 1-0. Niets aan de hand, lijkt het.

Na de pauze gaat het ineens rap. VVV komt via Peniel Mlapa op 1-1, vrij snel gevolgd door de 1-2. Opnieuw is Mlapa de doelpuntenmaker. Boer valt niets te verwijten, in tegenstelling tot bij de derde VVV-goal. De keeper uit Emmeloord, die begon in de jeugd van Flevo Boys, heeft geen passend antwoord op een schot van afstand van Peter van Ooijen. Wedstrijd beslist, een half uurtje voor tijd.

Man van de wedstrijd

Het wordt nog een afstraffing ook in Zwolle: Mlapa passeert Boer voor de derde keer en maakt er 1-4 van voor VVV. De eretreffer van Stanley Elbers, die zijn eerste treffer voor PEC maakt, doet er niet meer toe. Boer wordt nog wel verkozen tot man van de wedstrijd, krijgt het applaus, maar wil het liefst zo snel mogelijk naar binnen.

PEC Zwolle-VVV-Venlo 2-4 (1-0). 43. Thy 1-0, 54. Mlapa 1-1, 57. Mlapa 1-2, 65. Van Ooijen 1-3, 74. Mlapa 1-4, 85. Elbers 2-4.

Opstelling: Boer; Van den Berg, Lachman (75. Bouy), Nakayama, Paal; Hamer, Clement (68. Elbers), Namli; Van Crooij, Thy, Van Duinen.