Volledig scherm
PEC Zwolle-speler Younes Namli treft donderdag zijn voormalige club Heerenveen in een oefenduel. © ANP Pro Shots

PEC Zwolle gaat in interlandperiode opnieuw sparren met Heerenveen

PEC Zwolle oefent donderdag tegen Heerenveen. De vriendschappelijke wedstrijd wordt 6 september om 12.00 uur afgewerkt  op sportpark Skoatterwâld in Friesland.

Net als een jaar geleden gebruiken beide eredivisieclubs, die elkaar in de eerste speelronde ook al troffen (2-3 winst voor Heerenveen), de eerste interlandperiode van het seizoen om met elkaar te sparren. Dat gebeurt wederom zonder internationals. 

Hekkensluiter PEC Zwolle, dat morgen het eerste blok wedstrijden afsluit tegen FC Groningen, zal donderdag dus in ieder geval aantreden zonder Denis Genreau (Australië), Sepp van den Berg (Oranje O19) en Gianluca Scamacca en Alessandro Tripaldelli. 

  1. PEC Zwolle op zoek naar investeerders in Zuid-Afrika en Qatar
    PREMIUM

    PEC Zwolle op zoek naar investeer­ders in Zuid-Afri­ka en Qatar

    PEC Zwolle wil 15 miljoen euro ophalen bij hooguit drie buitenlandse investeerders. Dat geld is nodig om structureel de top 6 te halen in de Eredivisie. De club praat al met partijen in onder meer Qatar en Zuid-Afrika. Met alleen geld neemt de club geen genoegen, er moet ook sprake zijn van kennisuitwisseling. ,,Dat kan ook in de vorm van hun spelers die zich bij ons kunnen doorontwikkelen richting de Premier League of een andere grote competitie", zegt voorzitter Adriaan Visser.