Volledig scherm
Anthony Dekono maakte in oefenduels met Jong PEC indruk en gaat een driejarig contract signeren in Zwolle. ,,Ik ben heel positief over hem", zei beloftencoach Mark Looms al. © BSR Agency

PEC Zwolle gaat jonge Franse linksback Dekono voor drie jaar binden

Anthony Dekono (18) heeft een contract verdiend bij PEC Zwolle. De eredivisionist gaat de Franse verdediger, die sinds vorige maand op proef is, voor drie jaar vastleggen.

Voor de handtekening van de linksback moet het papierwerk nog wel afgerond worden. Dekono doorliep net als Marc-Olivier Doué de jeugdopleiding bij Bordeaux. Bij PEC zal hij zijn wedstrijden voornamelijk bij de beloften afwerken en wordt hij voor de toekomst gezien als potentiële opvolger van Kenneth Paal.

Dekono kwam vorige maand als stagiair naar Zwolle, waar hij in de oefenduels van Jong PEC met IJsselmeervogels en Al Ahly indruk maakte op beloftencoach Mark Looms. ,,Hij is vast aan de bal en heeft goede aannames naar voren. Ik ben heel positief over hem. Anthony komt uit een ander land. De vraag is dan hoe hij zich houdt in de Nederlandse cultuur. Heel goed, vind ik. Ook al is hij nog maar 18 jaar.”