Volledig scherm
Michael Zetterer en Xavier Mous worden waarschijnlijk de nieuwe keepers van PEC Zwolle. © BSR Agency

PEC Zwolle gaat twee keepers in één klap slaan: Michael Zetterer en Xavier Mous

Het heeft er alle schijn van dat Michael Zetterer en Xavier Mous op 22 juni in Wijthmen als nieuwe keepers van PEC Zwolle te bewonderen zullen zijn. De om keepers verlegen zittende eredivisionist is dichtbij de huur van de Duitser van Werder Bremen en heeft een persoonlijk akkoord met Cambuur-doelman Mous.

Omdat de 23-jarige Mous nog een seizoen vastligt in Leeuwarden, moet PEC met een afkoopsom op de proppen komen. De onderhandelingen daarover zijn volop gaande, waarbij een deal in de lijn der verwachting ligt. Een akkoord heeft de clubleiding met Mous, die na een ijzersterk seizoen bij Cambuur de clubs voor het uitkiezen heeft, nagenoeg bereikt.

Zetterer

Zetterer (23) werd het afgelopen seizoen door Werder Bremen aan de Oostenrijke eerstedivisionist Klagenfurt verhuurd. Een nieuwe uitleenperiode is in de maak, nu PEC met de Bundesligaclub nagenoeg rond is over een tijdelijke overname. Het contract van de Duitse sluitpost wordt waarschijnlijk eerst verlengd in Bremen.

PEC is voor het komende voetbalseizoen op zoek naar twee sluitposten. Mickey van der Hart is transfervrij overgestapt naar het Poolse Lech Poznan, terwijl routinier Diederik Boer zijn handschoenen inmiddels heeft opgeborgen. Met de naderende transfers van Zetterer en Mous ligt de Zwolse club op koers om bij het begin van de voorbereiding, op 22 juni, een nieuwe keepersstrijd te laten losbarsten.