Volledig scherm
© Pro Shots

PEC Zwolle haalt met Brock-Madsen gewenste spits

ZWOLLE - PEC Zwolle heeft de gewenste spits bijna binnen. Wanneer hij morgen de medische keuring doorstaat, wordt de Deen Nicolai Brock-Madsen voor één seizoen gehuurd van het Engelse Birmingham City. Tevens heeft PEC een optie tot koop bedongen. Woensdag is de medische keuring, daarna worden de handtekeningen gezet. De spits is momenteel onderweg naar Zwolle.

Technisch directeur Gerard Nijkamp is blij met de komst van de 1 meter 90 lange aanvaller, die de Zwolse voorhoede van extra body moet voorzien.,,We kozen met Anass Achahbar en Stef Nijland voor het voetbal, maar gebleken is dat we toch een aanspeelpunt missen. Dat hopen we met Nicolai te hebben." De clubleiding gaat ervan uit dat de medische keuring geen problemen oplevert. Daarna worden de handtekeningen onder het contract gezet.

Brock-Madsen speelde afgelopen seizoen zes competitieduels voor Birmingham City, waarin hij niet tot scoren kwam. De spits maakte onlangs deel uit van de Deense Olympische ploeg. In Rio de Janeiro speelde hij tegen Irak, Zuid-Afrika en Brazilië.