PEC Zwolle heeft opvolger Jaap Stam op drukbezocht trainerscongres voor het uitkiezen

VIDEODe club die al maanden op zoek is naar een opvolger voor Jaap Stam, had de trainers vrijdagmiddag voor het uitkiezen. Honderden prof- en amateurcoaches brachten een bezoek aan het stadion van PEC Zwolle voor het jaarlijkse trainerscongres. ,,Het moet er in ieder geval één worden die voor verzorgd voetbal staat", zei Erik ten Hag, de oefenmeester die werd gekroond tot eredivisie trainer van het jaar nadat hij de dubbel pakte met Ajax.

Het trainerscongres vindt de laatste jaren plaats in Zwolle. Honderden ambitieuze coaches uit het hele land strijken neer in het stadion van PEC om de nodige activiteiten te doorlopen, demonstratietrainingen te volgen en zo de benodigde punten te halen om hun trainerslicentie te behouden. Het toeval wou dat de gastheer zelf nog niet is voorzien. ,,PEC wilde snel antwoord en dat kon ik niet geven", stelde Maurice Steijn, de topkandidaat die eerder deze week besloot het tweede voorstel van PEC af te wijzen en bij VVV te blijven.

Ajax-coach Ten Hag adviseerde PEC met de dubbel en de onderscheiding van eredivisiecoach van het jaar in het vizier vooral te gaan ‘voor een trainer die staat voor verzorgd voetbal.’ Foppe de Haan, voormalig succescoach van Heerenveen, vindt Adrie Koster een geschikte kandidaat. Die trainer zegt weer zijn doorlopende contract bij bekerfinalist Willem II te zullen respecteren. Binnen enkele weken wordt duidelijk of PEC, dat over een maand al aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen begint, de nieuwe hoofdcoach op het trainerscongres heeft opgetrommeld.

Volledig scherm
John van den Brom (AZ) was vandaag één van de honderden coaches die het trainerscongres in het stadion van PEC Zwolle bezocht. © Arnoud Heins en Marjolijn