PEC Zwolle wil de komende drie wedstrijden, waaronder het thuisduel met RKC Waalwijk op zaterdag 27 november, het liefst verplaatsen.
Volledig scherm
PEC Zwolle wil de komende drie wedstrijden, waaronder het thuisduel met RKC Waalwijk op zaterdag 27 november, het liefst verplaatsen. © ANP

PEC Zwolle is voor uitstellen van de wedstrijden tijdens de lockdown

PEC Zwolle ziet het liefst dat de wedstrijden, waar de komende drie weken vanwege de nieuwe coronamaatregelen geen publiek welkom is, worden verplaatst.

 1. PEC-trainer Dick Schreuder houdt vertrouwen in zijn ploeg: vrijwel geen wijzigingen tegen SC Heerenveen

  PEC-trai­ner Dick Schreuder houdt vertrouwen in zijn ploeg: vrijwel geen wijzigin­gen tegen SC Heerenveen

  PEC Zwolle start zaterdag tegen SC Heerenveen (aanvang 20.00 uur) met vrijwel dezelfde ploeg waarmee het woensdag begon in de beker tegen NAC Breda (2-1 verlies). Dat betekent dat Gervane Kastaneer na zijn drie gemiste kansen gewoon in de basis staat. Rico Strieder is nog een twijfelgeval. Maikel van der Werff, de verdediger die vrijdag voor een halfjaar tekende, zit voor het eerst bij de selectie. Hij begint op de bank.
 2. Xavier Mous is blij dat hij bij SC Heerenveen keept en niet in Zwolle: ‘Het wordt heel moeilijk voor PEC’
  PREMIUM

  Xavier Mous is blij dat hij bij SC Heerenveen keept en niet in Zwolle: ‘Het wordt heel moeilijk voor PEC’

  Doelman Xavier Mous (26) treft zaterdag met SC Heerenveen de club die zijn contract afgelopen seizoen niet verlengde. Maar leedvermaak dat uitgerekend zijn oude werkgever laatste staat in de eredivisie, heeft de oud-goalie van PEC allerminst. ,,Zo’n rampseizoen gun je niemand en al helemaal niet jongens als Bram van Polen en Pelle Clement.” Een gesprek over zijn gevoel, dat de laatste weken alle kanten opvliegt.
 3. Teruggekeerde Maikel van der Werff ziet zichzelf niet als de verlosser: ‘Maar ik kan PEC zeker wat bieden’
  PREMIUM

  Terugge­keer­de Maikel van der Werff ziet zichzelf niet als de verlosser: ‘Maar ik kan PEC zeker wat bieden’

  De 32-jarige Maikel van der Werff, die vrijdag na 6,5 jaar terugkeerde bij PEC, ziet zichzelf niet als de verlosser. Maar met zijn ervaring, geldingsdrang en gedrevenheid moet de centrale verdediger, die een contract tekende voor de rest van het seizoen, wel in staat zijn om de Zwolse eredivisionist wat meer lucht en vertrouwen te geven. ,,Het voelde meteen goed.”