Volledig scherm
Iliass Bel Hassani verruilt PEC Zwolle na een half jaar waarschijnlijk alweer voor Al Wakrah SC. In Qatar gaat de spelmaker, als hij de transfer afrondt, zijn eerste buitenlandse avontuur aan. © BSR Agency

PEC Zwolle laat Bel Hassani transfer naar Al Wakrah in Qatar afronden

Iliass Bel Hassani heeft donderdagmorgen afscheid genomen bij PEC, om daarna naar Qatar af te reizen en zijn overgang naar Al Wakrah SC af te ronden. De Zwolse club ontvangt, als de op een zijspoor belande spelmaker de overstap afrondt, geen transfersom voor Bel Hassani.

De 27-jarige Bel Hassani nam donderdagmorgen alvast afscheid van spelers en stafleden bij PEC Zwolle, met de verwachting tot een definitief akkoord te komen met Al Wakrah SC. Daarnaast moet hij bij zijn beoogde nieuwe werkgever nog de medische keuring doorstaan.

Als die laatste formaliteiten worden afgewikkeld, ontvangt PEC geen transfersom voor de behendige spelmaker. De degradatiekandidaat nam Bel Hassani een half jaar geleden nog ‘transfervrij’ over van AZ.

In Zwolle hoopte de middenvelder die furore maakte bij Sparta en Heracles zijn carrière weer uit het slop te trekken. Bel Hassani was voor de winterstop 5 keer trefzeker voor PEC, maar belandde na een blessure op de bank. 

Op het trainingskamp in Spanje merkte de behendige linkspoot eerder deze maand al dat hij ook in de nieuwe 5-3-2-formatie genoegen moest nemen met een reserverol.

Bel Hassani ontbrak donderdag op het trainingsveld in Wijthmen. PEC maakte bekend dat hij toestemming had gekregen om een transfer naar het buitenland af te ronden. Bel Hassani, vorig jaar door AZ nog werd verhuurd aan FC Groningen, gaat bij Al Wakrah SC naar alle waarschijnlijkheid zijn eerste buitenlandse avontuur aan.