Volledig scherm
© ANP Pro Shots

PEC Zwolle laat Roda JC ontsnappen

ZWOLLE – PEC Zwolle heeft de succesvolle exercitie in de IJsselderby geen passend vervolg kunnen geven. De formatie van trainer Ron Jans kwam in eigen huis niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen laagvlieger Roda JC, dat daarmee kreeg waarvoor het kwam.

Jans had ervoor gekozen om de kleine draaitol Anass Achahbar in de spits te posteren. Die omzetting ging ten koste van Kingsley Ehizibue, die liever het ruimere sop kiest. De tactiek leek logisch, maar Achahbar wekte nog steeds de indruk van een kat in een vreemd pakhuis. Na driekwart wedstrijd moest hij plaatsmaken voor Nicolai Brock-Madsen. De Deense reus straalde vooral onbeholpenheid uit.

Het ultradefensieve Roda JC parkeerde twee bussen voor het eigen strafschopgebied. Het bleek een lastige klus om door de geel-zwarte muur heen te breken. Wanneer dat lukte, toonde PEC gebrek aan slagvaardigheid voor het vijandelijke doel. Keeper Benjamin van Leer bleek bovendien een moeilijk te nemen hindernis. Brock-Madsen wist hem alleen met een duw uit de weg te ruimen, maar arbiter Bjorn Kuipers annuleerde zijn treffer.

Ook Mickey van der Hart, zijn Zwolse tegenvoeter, was weer goed op dreef, al mocht hij niet mopperen dat Nestoras Mitids verzuimde een slippertje van hem af te straffen. Bovendien had PEC het geluk dat de arbiter een overtreding in het penaltygebied van Ted van de Pavert op Mitidis onbestraft liet.

PEC Zwolle – Roda JC 0-0. Toeschouwers: 12.600. Scheidsrechter: Kuipers. Gele kaart: Verdonk, Van Polen (PEC). PEC Zwolle: Van der Hart; Schenkeveld, Van Polen, Van de Pavert, Verdonk; Holla, Warmerdam; Thomas (90. Karagounis), Saymak (63. Ehizibue), Menig; Achahbar (63. Brock-Madsen).

Tweets by DennisArentsen

Tweets over #zworod