Volledig scherm
Jarno Westerman (17) heeft zijn toekomst verbonden aan PEC Zwolle door een eerste profcontract - tot medio 2022 - te signeren. © BSR Agency

PEC Zwolle legt talent Jarno Westerman tot 2022 vast

PROFCONTRACTJarno Westerman (17) heeft zijn handtekening gezet onder een eerste profcontract die hem tot medio 2022 aan PEC Zwolle bindt.

Westerman was vorig seizoen nog actief in de O17-lichting van PEC Zwolle, maar mocht in de voorbereiding op voorspraak van assistent-trainer Henri van der Vegt aansluiten bij de hoofdmacht. Daarin maakte hij indruk op trainer John Stegeman. De rappe aanvaller was in het eerste oefenduel met FC Dalfsen meteen drie keer trefzeker en zag zijn verblijf in de selectie vervolgens verlengd worden.

Technisch manager Mike Willems zag Dedemsvaarter Westerman, die zes jaar geleden naar de academie van PEC werd gehaald, zijn kans toen al met beide handen aangrijpen. ,,Niet alleen in oefenwedstrijden, maar ook in trainingen heeft hij de technische staf overtuigd van zijn kunnen. Hij heeft al een paar keer minuten mogen maken en als Jarno de lijn doortrekt volgen er nog veel meer optredens in het eerste elftal.”

Westerman is de eerste van een handvol jeugdspelers die PEC deze zomer hoopt te binden. Drie weken na zijn officiële debuut tegen Willem II, heeft de talentvolle rechtsbuiten zijn nabije toekomst aan Zwolle verbonden. ,,Ik ben heel blij dat ik nu mijn eerste contract heb getekend, maar besef me ook dat het echte werk nu pas begint", stelt de zelfverzekerde Westerman op de website van de club. ,,Ik ben vastberaden om verder door te groeien en mij op termijn in de basis te knokken.”