Volledig scherm
Denis Genreau vertrekt na dit seizoen bij PEC Zwolle. © ANP Pro Shots

PEC Zwolle licht koopoptie in huurcontract Genreau niet

Denis Genreau (19) vertrekt na dit seizoen bij PEC Zwolle. De optie tot koop in het contract van de geblesseerde Australische huurling wordt niet gelicht.

Met toestemming van PEC is Genreau voorlopig teruggekeerd naar Australië om verder te herstellen van  een vervelende blessure die hem de laatste maanden veel aan de kant hield. De spelmaker kampt met geïrriteerde enkelgewrichten, die het gevolg zijn van een reactie op een griepvirus. Onduidelijk is hoe lang de geboren Fransman, die wordt gehuurd van Melbourne City, door de enkelklachten uit de roulatie is.

Genreau kende een voortvarende start bij PEC, door in de voorbereiding indruk te maken als veelzijdige en trefzekere middenvelder. Die lijn kon de geboren Fransman, die in september ook zijn entree maakte in de nationale selectie van Australië, vervolgens in de eredivisie niet doortrekken.

}xml:space="preserve">
Download hier de nieuwe app van de Stentor!Klik hier voor iPhone/iPad .. of hier voor Android (bijv. Samsung)
  1. Elso Brito in STIFTEN: regenachtig Nederland in plaats van Afrikaanse zon, maar terugkeer bij oude liefde
    VIDEO

    Brito in STIFTEN: regenach­tig Nederland in plaats van Afrikaanse zon, maar terugkeer bij oude liefde

    Elso Brito had de wedstrijd tegen Telstar van zondag rood omcirkeld in zijn agenda. Zijn oude club heeft een bijzonder plekje in het voetbalhart, al had hij de uitbeurt met Go Ahead Eagles in Velsen-Zuid graag ingeruild voor een stek in de nationale ploeg van Kaapverdië. ,,Uitkomen voor je land is een van de mooiste dingen die er voor een voetballer zijn’’, zegt Brito in Stentors videorubriek Stiften.