Jaap Stam coachte zijn laatste wedstrijd voor PEC Zwolle.
Volledig scherm
Jaap Stam coachte zijn laatste wedstrijd voor PEC Zwolle. © BSR Agency
0
EINDE
0

PEC Zwolle loopt geld mis en heeft vakantie na troosteloos avondje NAC

De spelers van PEC Zwolle kunnen zich klaarmaken voor de vakantie. Het seizoen is voorbij na de 0-0 bij het gedegradeerde NAC Breda.

Noem het gerust een tandartsbezoekje, NAC-PEC op woensdagavond. De Zwollenaren waren te gast op het afscheidsfeestje van de Bredase club in de eredivisie, maar echt verwend werden de fans - zoals zo vaak dit seizoen - niet. Amper kansen, nauwelijks hoogtepunten. Avondje NAC brandde pas twintig minuten voor tijd los, met dank aan de supporters van de thuisclub. Niet door wat er op het veld gebeurde: helemaal niets.

Sportief stond er in Breda niets meer op het spel. Financieel wel, namelijk twee ton extra aan televisiegelden. Die centen liep PEC Zwolle door de doelpuntloze remise mis.

Speldenprikjes

PEC kreeg simpelweg te weinig kansen om daar wat aan te veranderen. Trainer Jaap Stam, die zijn laatste wedstrijd coachte, koos in Breda verrassend voor Stanley Elbers en Ouasim Bouy. Vito van Crooij en Mike van Duinen begonnen op de bank. Speldenprikjes, zo waren de ‘kansen’ voor PEC te noemen. Invaller Clint Leemans was er met schoten van afstand nog het meest dichtbij.

Het seizoen is na de 0-0 bij NAC voorbij, letterlijk. De spelers van PEC Zwolle stappen donderdag, een dag na de wedstrijd, niet meer het trainingsveld op. De vakantie is aangebroken.

NAC Breda-PEC Zwolle 0-0.