Maurice Steijn of VVV Venlo NETHERLANDS, BELGIUM, LUXEMBURG ONLY COPYRIGHT BSR/SOCCRATES
Volledig scherm
PREMIUM
Maurice Steijn of VVV Venlo NETHERLANDS, BELGIUM, LUXEMBURG ONLY COPYRIGHT BSR/SOCCRATES © BSR Agency

PEC Zwolle maakt tegen VVV alvast kennis met trainer Steijn: Opbouwtrainer, mensenmens en controlfreak

PEC Zwolle maakt morgen alvast kennis met Maurice Steijn. De trainer van VVV, die Jaap Stam waarschijnlijk opvolgt, wordt door kenners beschreven als een no-nonsense coach die graag bouwt, hard ingrijpt waar nodig en als mensenmens zorgt dat spelers voor hem door het vuur gaan.

Clint Leemans (middenvelder van PEC, speelde bij VVV twee jaar onder Steijn):

,,Dit is precies waar ik op hoop. Maurice gunde mij de stap naar Zwolle, omdat hij wist dat het een stap omhoog was. Dat is het nu voor hem ook: betere spelers, meer concurrentie, een groter stadion, meer budget. Ik weet dat ik van hem weer een kans krijg. Van Jaap heb ik die niet gekregen. Ik verwijt hem niets, maar ik ben wel blij dat hij vertrekt. Ik heb vorig jaar wedstrijden voor VVV beslist. Maurice kent mij. Ik ken hem. Het is een trainer die zijn team goed neerzet en vertrouwen geeft aan spelers. Zo kon ik drie slechte wedstrijden spelen. Ik zie hem niet als tacticus, maar het is wel, in tegenstelling tot wat mensen denken, een aanvallende trainer. Hij maakt zijn eigen keuzes en heeft schijt aan wat de buitenwacht daarvan vindt. John van ’t Schip en Jaap Stam zijn meer tactisch ingesteld, maar Maurice heeft kwaliteiten die ik bij andere trainers niet gezien heb. Spelers gaan voor hem door het vuur. Dat heb ik bij PSV ook niet meegemaakt. Waarom? Door de manier waarop hij mensen omgaat. Ik heb in oktober bijvoorbeeld nog een hapje met hem gegeten.”

  1. PEC Zwolle bespaart 2,5 ton met korten op salarissen: Geen scheve gezichten en transferuitgaven misplaatst
    PREMIUM
    SOCIAAL AKKOORD

    PEC Zwolle bespaart 2,5 ton met korten op salarissen: Geen scheve gezichten en transfer­uit­ga­ven misplaatst

    Met de tijdelijk verlaagde salarissen van selectie, staf en kantoorpersoneel bespaart PEC Zwolle tot 2021 zo'n 2,5 ton. Technisch manager Mike Willems noemt het unanieme akkoord ‘heel waardevol’, terwijl spelmaker Pelle Clement de geste en het niet betalen van transfersommen als logisch ziet. ,,Het is niet de bedoeling dat we hiermee de komst van concurrenten financieren.”