Volledig scherm
PEC Zwolle gaat deze week in gesprek met Maurice Steijn, samen met Albert Stuivenberg in de race voor de functie van hoofdtrainer. © BSR Agency

PEC Zwolle meldt zich officieel bij VVV voor trainer Maurice Steijn

PEC Zwolle heeft officieel bij VVV aangeklopt voor Maurice Steijn. De clubleiding gaat later deze week met de topkandidaat en diens concurrent Albert Stuivenberg formeel in gesprek voor de functie van hoofdtrainer.

Naast de directie van VVV, ontving ook Rodger Linse, zaakwaarnemer van Steijn, gisterenavond een belletje van PEC Zwolle-preses Adriaan Visser. De directie zal zich ook bij de voetbalbond van Wales nog melden. Daar ligt outsider Stuivenberg tot medio 2020 vast. 

De beleidsbepalers van PEC willen deze week nog met de kandidaat-trainers om de tafel, om volgende week een definitieve keuze te maken en met de beoogde hoofdtrainer tot een akkoord te komen. De verwachting is dat deze daags na de laatste competitiewedstrijd tegen NAC (15 mei) zal worden gepresenteerd.

Steijn (45) en Stuivenberg (48) zijn de laatste trainers die in de race zijn voor de opvolging van de naar Feyenoord vertrekkende Jaap Stam bij PEC Zwolle. Steijn ligt tot medio 2021 vast bij VVV. PEC is bereid zijn doorlopende contract af te kopen. De coach zelf staat niet onwelwillend tegenover een overstap. 

Eredivisie-ervaring

Ook VVV zal Steijn de weg niet versperren. ,,Wij willen de ontwikkeling van trainers en spelers nooit in de weg staan", liet VVV-directeur Marco Bogers gisteren al weten. Ingewijden verwachten dat PEC uiteindelijk vol zal inzetten op de komst van de Hagenees, die over meer ervaring in de eredivisie beschikt dan Stuivenberg.

De huidige assistent van Ryan Giggs bij Wales werd eerder bij zijn eerste klus als hoofdtrainer, in België bij KRC Genk, na een jaar ontslagen. Daarvoor assisteerde hij Louis van Gaal bij Manchester United. Stuivenberg had toen Oranje O17 en Jong Oranje onder zijn hoede gehad. Daar leerde PEC-directeur Gerard Nijkamp, die scoutingswerkzaamheden verrichtte voor de KNVB, de geboren Rotterdammer kennen.

Volledig scherm
Albert Stuivenberg (r) was tussen 2014 en 2016 assistent-trainer van Louis van Gaal (m) bij Manchester United. Momenteel heeft de kandidaat-trainer van PEC Zwolle samen met bondscoach Ryan Giggs (l) de nationale ploeg van Wales onder zijn hoede. © Pim Ras
  1. Keeperstrainer Diederik Boer in Stiften: ‘Elftal coachen? Ik hoef de zeurende kinderen en ouders er niet bij’
    VIDEO

    Keepers­trai­ner Diederik Boer in Stiften: ‘Elftal coachen? Ik hoef de zeurende kinderen en ouders er niet bij’

    Als het aan Diederik Boer (39) ligt, wordt hij op den duur de keeperstrainer van PEC. Dat stelt het clubicoon in Stiften. In de videorubriek van de Stentor gaat de oud-doelman in op zijn nieuwe functie, de aanhoudende sportieve malaise in Zwolle en zijn vrije rol bij Flevo Boys 4. ,,Ik heb ze 20 jaar om mijn oren zien vliegen. Dat mag nu wel eens andersom zijn.”