Doelman Mickey van der Hart, hier bejubeld na zijn gestopte penalty tegen Heracles, en linksback Kenneth Paal (rechts) kunnen zich voor meerdere seizoen verbinden aan PEC Zwolle.
Volledig scherm
Doelman Mickey van der Hart, hier bejubeld na zijn gestopte penalty tegen Heracles, en linksback Kenneth Paal (rechts) kunnen zich voor meerdere seizoen verbinden aan PEC Zwolle. © BSR Agency

PEC Zwolle mikt op dubbelslag: verlenging met doelman Van der Hart en koop PSV-huurling Paal

Als het aan de clubleiding van PEC ligt, zetten Mickey van der Hart en Kenneth Paal op korte termijn hun krabbel onder een nieuw, langdurig contract. Derde doelman Dean Bouzanis keert komend seizoen niet terug in Zwolle.

Gerard Nijkamp laat weten dat hij met PSV nagenoeg akkoord is over een vaste transfersom en een doorverkooppercentage voor Paal. De komende weken hoopt de technisch directeur van PEC Zwolle ook met de linksback en diens management tot een vergelijk te komen over een driejarig contract. ,,Kenneth heeft een optie in zijn contract. De voorwaarden om die te lichten hadden we niet met pen, maar al wel met potlood genoteerd. Ik hoop dat we dat snel rond kunnen maken”, aldus Nijkamp.

Van der Hart

Waar Paal, die na de winterstop een prima indruk maakt, de komende jaren de linksback van PEC moet worden, ziet de clubleiding Mickey van der Hart in de toekomst het liefst onder de Zwolse lat. Een aanbieding voor de sluitpost bleef lang uit, maar Van der Hart heeft vorige week van Nijkamp te horen gekregen dat hij de clubleiding en staf - ‘ondanks dalen waar hij zelf geen invloed op had’ - heeft overtuigd met zijn ontwikkeling en daardoor een aanbieding tegemoet kan zien.

Bouzanis en Boer

Wie komend seizoen zeker niet terugkeert bij PEC Zwolle, is Dean Bouzanis. De Australische goalie werd gehuurd nadat Diederik Boer aan het begin van het seizoen geblesseerd raakte, maar wacht nog altijd op zijn officiële debuut. De optie in zijn contract wordt niet gelicht. Tweede doelman Boer, de van zware achillespeesblessures herstelde Dico Koppers en Melbourne City-huurling Denis Genreau krijgen komende week te horen of zij in aanmerking komen voor een verlenging van hun aflopende contract. Clubs dienen aflopende contracten voor 1 april formeel op te zeggen om automatische verlenging te voorkomen.

 1. PEC Zwolle bespaart 2,5 ton met korten op salarissen: Geen scheve gezichten en transferuitgaven misplaatst
  PREMIUM
  SOCIAAL AKKOORD

  PEC Zwolle bespaart 2,5 ton met korten op salarissen: Geen scheve gezichten en transfer­uit­ga­ven misplaatst

  Met de tijdelijk verlaagde salarissen van selectie, staf en kantoorpersoneel bespaart PEC Zwolle tot 2021 zo'n 2,5 ton. Technisch manager Mike Willems noemt het unanieme akkoord ‘heel waardevol’, terwijl spelmaker Pelle Clement de geste en het niet betalen van transfersommen als logisch ziet. ,,Het is niet de bedoeling dat we hiermee de komst van concurrenten financieren.”
 2. Ook spelers en staf PEC Zwolle leveren salaris in
  'unaniem besloten'

  Ook spelers en staf PEC Zwolle leveren salaris in: 'Ontzettend belangrijk voor onze club'

  In navolging van onder meer PSV, Sparta Rotterdam, Heracles Almelo, FC Groningen, VVV-Venlo en FC Twente heeft ook PEC Zwolle een akkoord bereikt met de spelers over salarisverlaging. Niet alleen de spelers leveren geld in, ook de technische staf en het kantoorpersoneel. De eredivisieclub uit Overijssel volgt de aanbevelingen uit het pakket aan noodmaatregelen waar de belangenorganisaties voor werkgevers en werknemers uit de voetballerij onlangs een akkoord over sloten.