Volledig scherm
PEC Zwolle-captain Etiënne Reijnen, die Willem II-aanvaller Vangelis Pavlidis van de bal probeert te krijgen, komt door een enkelblessure op zijn vroegst weer in december in actie. ,,Het probleem was dat ik na een korte periode van herstel weer doorging.” © BSR Agency

PEC Zwolle minimaal twee maanden zonder Reijnen: ‘Ik ben hier zelf schuldig aan’

Etiënne Reijnen komt dit kalenderjaar mogelijk niet meer in actie voor PEC Zwolle. ,,Ik heb te lang rondgelopen met een pijnlijke enkel”, stelt de 32-jarige verdediger.

Reijnen liep de blessure op in de voorbereiding, toen hij tegen FC Emmen in Coevorden een trap tegen zijn enkel kreeg. De tweede aanvoerder dacht toen nog niet heel lang met zijn pijnlijke gewricht zoet te zullen zijn. ,,Het was niet zo dat ik door die schop veel schade opliep. Het probleem was alleen dat ik steeds na een korte periode van rust en herstel weer doorging.”

De interlandperiode moest vervolgens zalvend werken. ,,Er waren eerder al twee momenten dat het niet lekker liep. Na een week zonder voetbal zou de pijn uit mijn enkel definitief verdwenen zijn, hoopten we. Dat gebeurde alleen niet. De enkel bleef dik en dat was het moment dat we gezegd hebben dat ik een MRI-scan moest ondergaan.”

Klooien

Ook de diagnose was pijnlijk voor Reijnen, die afgelopen voorjaar na bijna acht jaar terugkeerde op het oude nest. ,,Ik bleek schade aan de pezen te hebben en ik had bovendien mijn enkelband ingescheurd. Dan baal je natuurlijk ontzettend. Ik keek uit naar mijn terugkeer bij PEC, had nog niets laten zien, liep te klooien met mijn enkel en dan krijg je dit. Aan de andere kant heb ik door mijn carrière heen weinig blessures gehad en moet je dit ook accepteren.”

Reijnen is minimaal twee maanden uitgeschakeld en het is daardoor nog maar de vraag of hij voor de winterstop nog in actie komt voor PEC Zwolle. ,,In het beste scenario wel, want dan kan ik na twee maanden mijn rentree maken. Daar hoop ik natuurlijk op. In het slechtste scenario wordt dat na de winterstop. Dat blijft lastig inschatten.”

Volle ziekenboeg

Van een - ogenschijnlijk – lichte enkelblessure naar een lange periode in de volle ziekenboeg van PEC. Hoe heeft het zover kunnen komen? ,,Ik ben hier zelf absoluut schuldig aan”, stelt de oud-speler van AZ, Cambuur, Groningen en Maccabi Haifa. ,,Je maakt het in je carrière vaker mee. Dat je een tikkie krijgt, even rust neemt en het weer oppakt. Ik hoopte dat dat nu ook zou werken, maar ik heb te lang rondgelopen met de pijn in mijn enkel.”

  1. PEC Zwolle United moest zich heel lang bewijzen als maatschappelijke tak van de voetbalclub
    PREMIUM

    PEC Zwolle United moest zich heel lang bewijzen als maatschap­pe­lij­ke tak van de voetbal­club

    PEC Zwolle-aanvoerder Bram van Polen die een potje balt met autistische kinderen, of senioren die in een blauw-wit shirt helemaal opleven tijdens een training OldStars walking football. PEC Zwolle United bestaat tien jaar en heeft in die tijd de voetbalclub en de regio dichter bij elkaar gebracht. Het vrouwenvoetbal werd onder de vleugels van United ontwikkeld en is nu klaar om weer ‘terug te gaan’ naar de betaaldvoetbalclub.