Gustavo Hamer is tot de winterstop uitgeschakeld.
Volledig scherm
Gustavo Hamer is tot de winterstop uitgeschakeld. © Niels Boersema

PEC Zwolle mist Hamer tot de winterstop, Flemming speelt tegen oude club Ajax

Gustavo Hamer komt dit kalenderjaar niet meer in actie voor PEC Zwolle. De blessure die de middenvelder maandag bij de beloften opliep, houdt hem tot de winterstop aan de kant. 

Het thuisduel met Ajax van zaterdag (19.45) gaat dus aan de neus van Hamer voorbij. De zomeraankoop viel maandag al na acht minuten uit met een wond aan zijn knie. ,,De blessure liep Gustavo op in zijn periode bij FC Dordrecht”, zegt trainer John van ‘t Schip. ,,De wond is nu weer opengehaald. Tot de winterstop komt hij niet meer in actie. Vervelend, want Gustavo was goed bezig.”

Flemming

Ook Vito van Crooij komt zaterdag niet in actie tegen Ajax. De aanvaller is geschorst nadat hij vorig weekend zijn vijfde gele kaart van het seizoen pakte. Zian Flemming vervangt hem in de aanval. De Amsterdammer is volledig hersteld van zijn hielkwetsuur en kan daarom in actie komen tegen zijn oude club. ,,Het is fijn dat Zian vorige week al minuten heeft gemaakt. Dat was ook de planning”, stelt Van ‘t Schip. 

De keuze voor Flemming is logisch: Gianluca Scamacca (knie) kan niet spelen, terwijl Stanley Elbers (teruggekeerd van een hamstringblessure) ‘geen optie is om te starten’.

Routinier Bram van Polen, die vanwege een blessure wekenlang aan de kant stond, is wél beschikbaar. Of de routinier meteen weer in de basis begint? Van ‘t Schip, geheimzinnig: ,,Iedereen die beschikbaar is, kan starten.” De coach kan in het hart van de defensie ook voor Sepp van den Berg en Thomas Lam kiezen.

Niet kansloos

Tegenstander Ajax is in goede vorm, weet Van ‘t Schip. Toch acht hij PEC Zwolle niet kansloos tegen de Amsterdamse topclub. ,,De top 2 van de eredivisie is te sterk voor de rest, dat bewijzen de uitslagen wel. Maar je hebt altijd wedstrijden waarbij dingen anders kunnen gaan. We geloven erin dat we er een wedstrijd van kunnen maken. We willen goed gebruik maken van de ruimtes die Ajax met hun manier van spelen gaat weggeven.”

Vermoedelijke opstelling: Van der Hart, Ehizibue, Van den Berg, Lam, Paal, Dekker, Leemans, Bouy, Namli, Flemming, Van Duinen.

  1. Bungalowketen en hoofdsponsor PEC Zwolle Molecaten uit Hattem vreest ondergang: ‘Ons bedrijf staat in brand’
    PREMIUM

    Bungalowke­ten en hoofdspon­sor PEC Zwolle Molecaten uit Hattem vreest ondergang: ‘Ons bedrijf staat in brand’

    Het voortbestaan van vakantieparkenketen Molecaten hangt aan een zijden draadje. Directeur Luke Slager stelt in een brandbrief dat alleen een barmhartige houding van het kabinet het Hattemse familiebedrijf, dat tevens als hoofdsponsor van PEC Zwolle fungeert, van de ondergang kan redden. ,,Praat met ons en kom alstublieft met snelle en kordate steunmaatregelen.”