Volledig scherm
© ANP

PEC Zwolle moet vrezen voor FC Groningen

ZWOLLE – PEC Zwolle verheugt zich niet op het nakende duel met FC Groningen, zaterdagavond 19.45 uur in het Mac3Park Stadion. De Blauwvingers verloren negen van de laatste veertien thuiswedstrijden tegen de Groningers, die in 2015 in De Kuip ook de bekerfinale wonnen van PEC (2-0). Slechts drie keer was er Zwolse thuiswinst.

PEC Zwolle verloor in totaal 19 eredivisie-duels van FC Groningen. Alleen tegen Ajax (23), PSV (21) en Feyenoord (20) verloor de club meer duels in de eredivisie.

PEC Zwolle kwam dit seizoen in vier van de zeven thuisduels niet tot scoren, terwijl dit in de afgelopen drie seizoenen samen slechts vijfmaal gebeurde. Opvallend genoeg is middenvelder Danny Holla het grootste Zwolse gevaar. Sinds zijn rentree in de eredivisie op 18 september creëerden slechts drie spelers (Ziyech, Pröpper en Bel Hassani) meer kansen dan Holla (17). Youness Mokhtar is de enige speler in de Zwolse selectie die al eens scoorde tegen FC Groningen. De aanvaller speelt zaterdag echter niet vanwege een liesblessure.