Gustavo Hamer wordt begin januari vader, waardoor hij het trainingskamp van PEC Zwolle in Mijas (5-11 januari) mogelijk laat schieten.
Volledig scherm
Gustavo Hamer wordt begin januari vader, waardoor hij het trainingskamp van PEC Zwolle in Mijas (5-11 januari) mogelijk laat schieten. © BSR Agency

PEC Zwolle mogelijk zonder aanstaande vader Gustavo Hamer op trainingskamp naar Spanje

Gustavo Hamer reist mogelijk niet af naar Zuid-Spanje, waar PEC Zwolle in het nieuwe jaar aan de voorbereiding op de tweede seizoenshelft begint. De controleur hoeft zich van trainer John Stegeman niet te melden voor hij zijn eerste kind in de armen heeft gesloten.

,,Gustavo wordt voor het eerst vader", legde Stegeman uit. ,,Hij en zijn vriendin verwachten de kleine aan het begin van het nieuwe jaar. Dat is een bijzondere gebeurtenis voor hem en ik heb hem gezegd dat hij daar wat mij betreft bij is. Daar was hij blij mee. We hebben nu afgesproken dat hij alleen met ons in het vliegtuig stapt als hij op 5 januari al vader is geworden. Wat ook kan, is dat hij later aansluit.”

Eerder winterstop

Voor Hamer eindigt de winterstop mogelijk niet alleen later, hij sluit het voetbaljaar ook eerder af. De smaakmaker van PEC liet tegen VVV tegen zijn vijfde gele kaart aan, waardoor de smaakmaker geschorst is voor de laatste competitiewedstrijd van 2019, zaterdag, uit bij PSV.

Spelers en stafleden van PEC stappen op 5 januari in het vliegtuig naar Spanje. De degradatiekandidaat belegt net als in voorgaande jaren een trainingskamp in Mijas, waar tot 11 januari voorbereidingen getroffen worden op de tweede seizoenshelft. PEC hervat de eredivisie een week later, op 17 januari, met een thuiswedstrijd tegen FC Utrecht.

  1. Bungalowketen en hoofdsponsor PEC Zwolle Molecaten uit Hattem vreest ondergang: ‘Ons bedrijf staat in brand’
    PREMIUM

    Bungalowke­ten en hoofdspon­sor PEC Zwolle Molecaten uit Hattem vreest ondergang: ‘Ons bedrijf staat in brand’

    Het voortbestaan van vakantieparkenketen Molecaten hangt aan een zijden draadje. Directeur Luke Slager stelt in een brandbrief dat alleen een barmhartige houding van het kabinet het Hattemse familiebedrijf, dat tevens als hoofdsponsor van PEC Zwolle fungeert, van de ondergang kan redden. ,,Praat met ons en kom alstublieft met snelle en kordate steunmaatregelen.”