Volledig scherm
Kingsley Ehizibue lijkt zijn loopbaan te vervolgen in de Duitse Bundesliga. PEC is er zo goed als uit met FC Köln over een transfersom voor de Zwolse verdediger. © BSR Agency

PEC Zwolle nadert akkoord met FC Köln over Kingsley Ehizibue

Een half jaar nadat hij Genoa een dappere ‘nee’ verkocht, lijkt Kingsley Ehizibue (23) alsnog op weg naar een mooie transfer. PEC Zwolle nadert een akkoord met FC Köln over een transfersom voor de verdediger, waardoor Ehizibue spoedig een uitnodiging kan ontvangen om aan de onderhandelingstafel van de gepromoveerde Duitse club plaats te nemen.

Het zal niet de eerste keer zijn dat het jeugdexponent van PEC zich in Köln meldt. Ehizibue bracht eind april al een bezoek aan de Bundesligaclub, dat toen nog op het tweede niveau uitkwam tegen Darmstadt. Hoewel de clubs dichtbij een akkoord zijn, moet Köln ook met Ehizibue zelf tot een vergelijk zien te komen. Omdat de rechtsback momenteel in Griekenland van zijn vakantie geniet, krijgt een eventuele transfer waarschijnlijke volgende maand pas zijn beklijf. Wel is het zo dat Ehizibue de Duitse competitie als zijn beste vervolgbestemming ziet.

Ehizibue was in januari nog een handtekening verwijderd voor een transfer naar Genoa. Hij had de medische keuring in Italië al doorstaan, maar volgde naar eigen zeggen uiteindelijk zijn hart en besloot het seizoen bij PEC af te maken. Voor de Zwolse club debuteerde hij in 2014 in het bekertoernooi en speelde hij nadien 125 eredivisieduels. Ehizibue gaat zijn laatste contractjaar in, waardoor PEC deze zomer nog een mooie transfersom kan overhouden aan de verkoop van de zelf opgeleide vleugelverdediger die dit seizoen goed was voor 7 assists. 

  1. Reza Ghoochannejhad scoort vier keer voor PEC en maakt gehakt van RKC

    Reza Ghoochanne­j­had scoort vier keer voor PEC en maakt gehakt van RKC

    Niet Clint Leemans, maar Reza Ghoochannejhad loopt zondagmiddag met de grootste glimlach van het veld na PEC Zwolle-RKC Waalwijk. De nieuwe spits van de Overijsselse eredivisionist kent een groots debuut met een dikke zege en vier doelpunten (6-2). Bovendien beëindigt PEC een zeer bewogen week positief, waarin trainer John Stegeman met zijn auto-ongeluk negatief in het nieuws kwam en nu weer reden heeft tot juichen.