Volledig scherm
Kingsley Ehizibue lijkt zijn loopbaan te vervolgen in de Duitse Bundesliga. PEC is er zo goed als uit met FC Köln over een transfersom voor de Zwolse verdediger. © BSR Agency

PEC Zwolle nadert akkoord met FC Köln over Kingsley Ehizibue

Een half jaar nadat hij Genoa een dappere ‘nee’ verkocht, lijkt Kingsley Ehizibue (23) alsnog op weg naar een mooie transfer. PEC Zwolle nadert een akkoord met FC Köln over een transfersom voor de verdediger, waardoor Ehizibue spoedig een uitnodiging kan ontvangen om aan de onderhandelingstafel van de gepromoveerde Duitse club plaats te nemen.

Het zal niet de eerste keer zijn dat het jeugdexponent van PEC zich in Köln meldt. Ehizibue bracht eind april al een bezoek aan de Bundesligaclub, dat toen nog op het tweede niveau uitkwam tegen Darmstadt. Hoewel de clubs dichtbij een akkoord zijn, moet Köln ook met Ehizibue zelf tot een vergelijk zien te komen. Omdat de rechtsback momenteel in Griekenland van zijn vakantie geniet, krijgt een eventuele transfer waarschijnlijke volgende maand pas zijn beklijf. Wel is het zo dat Ehizibue de Duitse competitie als zijn beste vervolgbestemming ziet.

Ehizibue was in januari nog een handtekening verwijderd voor een transfer naar Genoa. Hij had de medische keuring in Italië al doorstaan, maar volgde naar eigen zeggen uiteindelijk zijn hart en besloot het seizoen bij PEC af te maken. Voor de Zwolse club debuteerde hij in 2014 in het bekertoernooi en speelde hij nadien 125 eredivisieduels. Ehizibue gaat zijn laatste contractjaar in, waardoor PEC deze zomer nog een mooie transfersom kan overhouden aan de verkoop van de zelf opgeleide vleugelverdediger die dit seizoen goed was voor 7 assists. 

  1. PEC Zwolle United moest zich heel lang bewijzen als maatschappelijke tak van de voetbalclub
    PREMIUM

    PEC Zwolle United moest zich heel lang bewijzen als maatschap­pe­lij­ke tak van de voetbal­club

    PEC Zwolle-aanvoerder Bram van Polen die een potje balt met autistische kinderen, of senioren die in een blauw-wit shirt helemaal opleven tijdens een training OldStars walking football. PEC Zwolle United bestaat tien jaar en heeft in die tijd de voetbalclub en de regio dichter bij elkaar gebracht. Het vrouwenvoetbal werd onder de vleugels van United ontwikkeld en is nu klaar om weer ‘terug te gaan’ naar de betaaldvoetbalclub.