Volledig scherm
De wegen van PEC Zwolle en pechvogel Dico Koppers scheiden na dit seizoen. © Emiel Muijderman

PEC Zwolle neemt afscheid van Dico Koppers en Bas van Wijnen

Dico Koppers (27) en Bas van Wijnen (22) verlaten PEC Zwolle na dit seizoen. De aflopende contracten van de spelers zijn door de club formeel opgezegd.

In beide gevallen komt dat besluit niet als een verrassing, aangezien Koppers en Van Wijnen de voorbije seizoenen nauwelijks minuten hebben gemaakt voor de hoofdmacht. 

Koppers werd in 2017 overgenomen van Willem II. Eenmaal hersteld van een enkelblessure, scheurde de linksback, na pas twee invalbeurten, zijn achillespees af. Dat overkwam hem een jaar geleden voor een tweede keer. Koppers is na anderhalf jaar volledig hersteld en hoopt dit seizoen nog zijn rentree te maken in de eredivisie.

Van Wijnen maakte de afgelopen twee jaar helemaal geen minuten in de hoofdmacht. PEC gaf hem in mei 2017 een profcontract maar in het seizoen erop maakte de middenvelder enkel minuten in de beloftenploeg. De laatste maanden is zelfs dat Van Wijnen niet meer gegeven. 

PEC dient aflopende contracten formeel voor 1 april op te zeggen, om automatische verlenging te voorkomen. Wel kunnen clubs daarna nog met spelers in gesprek over een eventuele langere samenwerking.