Volledig scherm
Sam Kersten gaat met PEC Zwolle de eredivisie in. ,,Het is tijd om te laten zien dat ik hier ook mijn mannetje kan staan.” © BSR Agency

PEC Zwolle-nieuwkomer Sam Kersten ‘merkte aan alles klaar te zijn voor stap hogerop’

Sam Kersten (21) ziet zichzelf als voorbeeld van een uitblinkende eerstedivisionist die van PEC de kans krijgt zich op het hoogste niveau te laten zien. Dat laat de verdediger, die voor twee seizoenen - met een optie op nog een jaar - heeft getekend in Zwolle, in een eerste reactie weten.

,,Ik merkte aan alles dat ik klaar was voor een stap hogerop", stelt Kersten, die voor ruim drie ton en met enige vertraging wordt overgenomen van FC Den Bosch, op de website van zijn nieuwe club. ,,Toen PEC Zwolle zich meldde was ik meteen enthousiast. De club heeft vorig seizoen met spelers als Gustavo Hamer, Zian Flemming en Kenneth Paal al laten zien dat goed presteren in de Eerste Divisie beloond kan worden. Xavier Mous is daar een ander mooi voorbeeld van. Nu ik ook de stap naar de Eredivisie heb gemaakt is het tijd om te laten zien dat ik hier ook mijn mannetje kan staan. Daar ga ik dan ook vol voor.”

Kersten werkte zich bij FC Den Bosch op tot de hoofdmacht, waar hij de voorbije jaren vaste waarde werd, weet technisch manager Mike Willems. ,,Sam heeft het bij FC Den Bosch uitstekend gedaan. Meerdere clubs volgden hem en dat is niet voor niets. De voorbije twee seizoenen heeft Sam praktisch alle wedstrijden gespeeld. Nu krijgt hij de kans om zich te meten aan spelers uit de Eredivisie en hier ervaring op te doen.”