Volledig scherm
Euforie bij PEC Zwolle O17 © PEC Zwolle Media

PEC Zwolle O17 bereikt kampioenspoule na zege op Ajax

PEC Zwolle O17 zit bij de beste acht ploegen van Nederland. De formatie van trainer Alexander Palland boekte een knappe 3-2 overwinning op de leeftijdsgenoten van Ajax en stelde daarmee een plaats in de kampioenspoule veilig.

Door een ruime nederlaag tegen PSV O17 vorige week (4-0) hadden de Zwollenaren minimaal een punt nodig tegen Ajax O17 om de hoogste divisie te halen. Het werden er drie. Halverwege de eerste helft kwam Ajax op voorsprong, maar die goal werd binnen een minuut weer weggepoetst. Toch ging PEC door een goal vlak voor rust met een 1-2 achterstand rusten.

Die stand bleef in de tweede helft lang op het bord staan, maar in de laatste tien minuten zette PEC de wedstrijd volledig op z’n kop met twee goals in een tijdsbestek van drie minuten, waardoor de drie punten in Zwolle bleven: 3-2.

Door de overwinning eindigde PEC Zwolle O17 bij de bovenste acht ploegen in de eredivisie, waardoor het na de winterstop zal uitkomen in de kampioenspoule, waar gestreden wordt om het landskampioenschap. Alle ploegen in de kampioenspoule beginnen weer op nul punten.