Volledig scherm
De Japanse jeugdinternational Yuta Nakayama (r), hier in actie voor voor Kashiwa Reysol, gaat zich voor 3,5 jaar verbinden aan PEC Zwolle © AFP

PEC Zwolle ook rond met Nakayama; Japanner gaat tot medio 2022 tekenen

Nadat PEC Zwolle met Kashiwa Reysol al tot een vergelijk was gekomen over de transfer van Yuta Nakayama, heeft de club maandag ook overeenstemming bereikt met de verdediger zelf. De 21-jarige Japanse jeugdinternational zal dinsdag - vrijwel zeker - zijn handtekening zetten onder een 3,5-jarig contract.

Nakayama arriveerde vandaag in Nederland en werd 's middags meteen onderworpen aan de nodige medische testen. PEC bereikte vanmiddag ook in hoofdlijnen een akkoord met de linkspoot, die wordt vertegenwoordigd door Hiroyuki Honda, de broer van voormalig VVV- en AC Milan-speler Keisuke.

Eerder vonden de clubs elkaar al in de transfersom, die door PEC in termijnen voldaan zal worden aan Kashiwa Reysol. Nakayama is een non-EU-speler van boven de 20 jaar, die in Nederland op de loonlijst kunnen belanden als ze minstens 422.000 euro op gaan strijken. In dat bedrag zijn in het geval van Nakayama ook voorwaarden als huisvesting, makelaarskosten en dergelijke inbegrepen.

Naast het sportieve profiel van de linksbenige centrale verdediger, die in eigen land te boek staat als één van de grootste talenten, weegt de Zwolse degradatiekandidaat ook de commerciële waarde van Nakayama mee. PEC verwacht dat zijn komst de club in zijn vaderland Japan op den  duur meerdere zakelijke deals zal gaan opleveren.

Nakayama maakt onderdeel uit van Japan O21 en is daardoor automatisch een gegadigde om deel te nemen aan de eerstvolgende Olympische Spelen, die volgend jaar zomer worden gehouden in Tokio. In dat geval mist de verdediger, die ook op het middenveld uit de voeten kan, een groot deel van de voorbereiding van degradatiekandidaat PEC op het seizoen 2020/2021.

De verwachting is dat Nakayama dinsdagmiddag gepresenteerd zal worden in Zwolle.

  1. Stegeman trapt met PEC af in zonnig Wijthmen: ‘Ik snap het sentiment maar ik wil mijn plafond halen’

    Stegeman trapt met PEC af in zonnig Wijthmen: ‘Ik snap het sentiment maar ik wil mijn plafond halen’

    Onder de stralende zon, op één van de mooiste grasvlaktes uit de regio en met vuurwerk op de achtergrond trapte PEC Zwolle zaterdagmiddag in Wijthmen het nieuwe voetbalseizoen af. Honderden toeschouwers vingen daarbij een eerste glimp op van keepers Xavier Mous en Michael Zetterer, verdediger Etiënne Reijnen én hoofdtrainer John Stegeman. ,,Ik snap het sentiment maar ik moet uiteindelijk naar mijn eigen kijken.”