Volledig scherm
Go Ahead Eagles werd gisteravond uitgeschakeld in het nationale bekertoernooi door aartsrivaal PEC Zwolle. Pas drie minuten voor een penaltyserie aan zou breken, gingen ze in de verlenging onderuit: 2-3, tot verdriet van ondermeer Guyon Philips © foto Martijn Kleingeerts

PEC Zwolle op nippertje langs GA Eagles

DEVENTER - Iedereen leek zich te verzoenen met een strafschoppenserie, maar twee minten voor het einde van de verlenging besliste Fred Benson woensdagavond toch het bekerduel tussen Go Ahead Eagles en PEC Zwolle: 2-3.

In de eerste negentig minuten wisten de ploegen uit Deventer en Zwolle geen indruk te maken. GA Eagles had nog de meeste aanvallende aspiraties.

Pas in de verlenging werden de ruimtes op het veld groter en nam het aantal kansen voor beide doelen zienderogen toe. Toen Fred Benson PEC op 1-2 zette na een goede aanval over de linkerflank, leek de eredivisionist op rozen te zitten. Het was echter Cas Peters die nog geen twee minuten later verwoestend uithaalde en Go Ahead op gelijke hoogte bracht. Met de intikker vlak voor tijd van Benson kwam PEC Zwolle alsnog met de schrik vrij in de sfeervolle Adelaarshorst.

Go Ahead Eagles - PEC Zwolle 2-3 n.v. (0-0, 1-1). 55. Youness Mokhtar 0-1, 62.

Xander Houtkoop 1-1, 96. Fred Benson 1-2, 98. Cas Peters 2-2, 117.

Benson 2-3. Toeschouwers: 6000. Scheidsrechter: Blom. Gele kaart:

Peters (GA Eagles), Achenteh (PEC Zwolle).

GA Eagles: Marsman; Karami, Heerkens, Van der Linden, Misidjan (111.

Kromkamp); Suk, Overgoor, Promes, Türüç (104. Schuurman), Peters (106. Philips), Houtkoop.

PEC Zwolle: Boer; Van Polen, Lachman, Broerse, Achenteh; Drost, Pluim,

Benson, Slot (81. Saymak), Mokhtar (119. Aafjes); Avdic (46. Olijve).