Volledig scherm
© Pro Shots

PEC Zwolle op weg naar IJsselderby na overwinning op VVV-Venlo

ZWOLLE – PEC Zwolle heeft donderdagavond de tweede ronde van het KNVB-bekertoernooi bereikt. Eerstedivisionist VVV-Venlo werd in het MAC3Park-stadion met 2-1 verslagen. De thuisploeg werd door de ploeg van Maurice Steijn pas in de slotfase echt getest voor de IJsselderby van zondag.

PEC Zwolle had voor de pauze geen kind aan VVV-Venlo. De Limburgers gaven de thuisploeg alle ruimte, maar deze wist daar pas na 29 minuten van te profiteren. Kingsley Ehizibue schoot vanaf de rechterkant beheerst met links raak: 1-0. Pas op slag van rust werd VVV voor het eerst gevaarlijk. Een scrimmage in de Zwolse ‘zestien’ liep echter met een sisser af.

De Venlonaren leken in de rust definitief het licht gezien te hebben. Ze waren amper de kleedkamer uit of Joey Sleegers mikte de bal al tegen de paal. PEC kwam met de schrik vrij en wist even later zelf wel raak te schieten. Een voorzet van Ehizibue vanaf rechts leek aan iedereen voorbij te gaan, ware het niet dat VVV Youness Mokhtar vogelvrij had gelaten. Die profiteerde optimaal en liet vanaf een kleine twintig meter de 2-0 aantekenen. De technicus was na 64 minuten dicht bij de beslissing. De paal stond nieuw succes in de weg. Daarna was het duel vooral een ideale gelegenheid om bij weg te dommelen. Ook de spelers van PEC bleken in slaap gesust, want uit het niets scoorde Sleegers zeven minuten voor tijd de aansluitingstreffer. De onzekerheid sloop erin bij de gastheren en ze mochten van geluk spreken dat VVV-spits Ralf Seuntjens een kans op de 2-2 miste. Aan Zwolse zijde hielp Mokhtar in de slotfase nog een aardige mogelijkheid om zeep.

Tweede ronde KNVB-beker:

PEC Zwolle - VVV-Venlo 2-1 (1-0).29. Kingsley Ehizibue 1-0, 52. Youness Mokhtar 2-0, 83. Joey Sleegers 2-1. Scheidsrechter: Kamphuis. Gele kaart: Janssen en Vito van Crooij (VVV-Venlo)

PEC Zwolle: Van der Hart; Schenkeveld, Van Polen, Van de Pavert, Verdonk (62. Brama); Holla, Warmerdam; Ehizibue (76. Karagounis), Saymak (46. Thomas), Mokhtar; Menig.