Volledig scherm
Adriaan Visser. © BSR Agency

PEC Zwolle over eredivisievoetbal op zondagavond: ‘We moeten het ontdekken’

Eredivisievoetbal op zondagavond? PEC Zwolle-voorzitter Adriaan Visser stemt niet bij voorbaat voor of tegen, maar is vooral nieuwsgierig. ,,We laten ons verrassen.”

In een aantal buitenlandse competities, zoals de Serie A en La Liga, wordt al langer gevoetbald op zondagavond. Nu volgt dus ook de eredivisie, met 20.00 uur als aanvangstijd. PEC Zwolle is op zondag 12 april aan de beurt. FC Twente komt dan op bezoek.

,,We moeten gaan ontdekken hoe dit uitpakt”, stelt Visser. De voorzitter is vooral benieuwd naar de publieke belangstelling. Zitten supporters wel te wachten om op zondagavond naar het stadion te gaan? ,,Daar komen we alleen achter als we het een seizoen proberen.”

De eredivisieclubs zijn al langer op de hoogte van de plannen. Het is een tegemoetkoming naar FOX Sports. De televisiezender kan op deze manier op zondag vier wedstrijden achter elkaar live uitzenden. ,,FOX is een belangrijke factor voor ons”, zegt Visser. ,,Niet alleen qua geld, maar ook qua aandacht.”

Wat verder opvalt aan het concept-schema, is dat PEC Zwolle in de eerste vijf speelronden driemaal op vrijdagavond voetbalt. Erg? Visser vindt van niet. ,,Ik vind dat altijd wel een fijne avond.”