Volledig scherm
Gemiddeld bezoeken zo'n 260 à 280 PEC-supporters een uitwedstrijd. Zondag zijn dat er op Woudestein in Rotterdam 400. © VI Images

PEC Zwolle schenkt supporters gratis kaartje voor belangrijke uitwedstrijd Excelsior

PEC Zwolle weet zich voor de belangrijke wedstrijd tegen directe concurrent Excelsior, komende zondag in Rotterdam, gesteund door een vol uitvak. Omdat de Zwolse club in de strijd tegen degradatie alle steun kan gebruiken, deelt PEC gratis kaarten uit aan supporters die zondag op eigen vervoer de wedstrijd bezoeken.

Wie gebruik maakt van georganiseerd busvervoer betaalt slechte een tientje. Volgens voorzitter Freddy Eikelboom van de supportersvereniging zijn alle beschikbare kaarten verkocht. Dit betekent dat vierhonderd man richting Rotterdam zal afreizen, waar de wedstrijd tegen concurrent Excelsior om 16.45 uur begint. 

Thuiswedstrijd

Gemiddeld bezoeken 260 tot 280 supporters een uitwedstrijd van PEC. ,,We hebben tachtig mensen moeten teleurstellen”, zegt Eikelboom. ,,Woudestein is een klein stadion waar 4000 man in kunnen. Als wij met z’n allen gaan zingen, overstemt dat alles en iedereen en geven we de spelers het gevoel dat ze een thuiswedstrijd spelen op vreemd terrein. Het is een echte finale, dus aan de ondersteuning mag het niet liggen. Als twaalfde man willen we de doorslag geven.” 

Volgens Eikelboom heeft de geste van PEC niets met compensatie voor het echec rond de verplaatste wedstrijd tegen Ajax te maken. De KNVB verplaatste deze wedstrijd naar een doordeweekse dag (afgelopen woensdag 18.30 uur), waardoor er nauwelijks supporters meegingen naar Amsterdam. Technisch directeur Gerard Nijkamp nuanceert. ,,Zoiets gaat in samenspraak met de supporters, maar met alles wat er rond die wedstrijd is gebeurd, zeg je tegen zo’n verzoek eerder ja. We willen dat het uitvak lekker vol zit, zodat de spelersgroep steun van de twaalfde man echt voelt. We moeten deze punten pakken om in veilig vaarwater te komen.” 

Cadeaus

Het is niet voor het eerst dat de club cadeautjes uitdeelt aan de trouwe kern. Volgens Nijkamp komt dit elk seizoen wel voor. ,,Bij belangrijke wedstrijden bijvoorbeeld.” Eikelboom: ,,Vorig jaar verloor PEC met 2-0 van FC Twente en was de instelling ver te zoeken. Toen hebben de spelers de tickets voor de volgende uitwedstrijd betaald.”