Volledig scherm

PEC Zwolle sluit trainingskamp af met zege op NEC

MARBELLA – PEC Zwolle heeft zaterdagmiddag op het Marbella Football Center de kroon op een vruchtbaar trainingskamp gezet. Met een 2-1 zege op NEC nam de formatie van trainer Ron Jans met een goed gevoel afscheid van Spanje.

Hard gewerkt
,,Er is hard gewerkt deze week en we hebben stappen gezet. Dan is het wel mooi als je dat kunt afmaken met een lekkere wedstrijd tegen NEC’’, stelde Jans. De spelers van PEC Zwolle, die kampten met de nodige kleine pijntjes na de pittige week in Mijas, stelden hun na dit seizoen vertrekkende coach niet teleur. Met bij vlagen aardig spel werd NEC voor rust onder druk gezet. De 1-0 van Mustafa Saymak was verdiend.

Goedkope strafschop
Jans liet alle spelers die mee waren op trainingskamp hun wedstrijdminuten maken tegen NEC, dat na rust al snel op 1-1 kwam via een goedkope strafschop. Gregor Breinburg scoorde. Halverwege de rommelige tweede helft scoorde Queensy Menig - na een prachtpass van Holla - de 2-1. De Nijmeegse formatie probeerde gelijkmaker nog te forceren maar PEC liet de zaak niet meer aanbranden en won terecht.

PEC Zwolle-NEC 2-1 (1-0). 36. Mustafa Saymak 1-0, 47. Gregor Breinburg 1-1 (strafschop), 69. Queensy Menig 2-1.

PEC Zwolle: Van der Hart (46. Begois); Evre (46. Verdonk), Marcellis (63. Van Polen), Van de Pavert (63. Schenkeveld), Kvida (46. Sandler) Warmerdam (63. Van Wijnen) Saymak (63. Holla); Ehizibue (46. Menig), Marinus (46. Nijand; 63. Karagounis), Thomas (46. Mastour); Achahbar (46. Brock-Madsen).

Volledig scherm
PEC Zwolle speler Mustafa Saymak scoort de 0-1. © Pro Shots / Marcel Bonte