Gustavo Hamer vliegt na de geboorte van zijn zoon Thiago mogelijk alsnog over naar Spanje voor het trainingskamp van PEC Zwolle.
Volledig scherm
Gustavo Hamer vliegt na de geboorte van zijn zoon Thiago mogelijk alsnog over naar Spanje voor het trainingskamp van PEC Zwolle. © Henri van der Beek

PEC Zwolle-speler Gustavo Hamer vader van zoon: Thiago

Gustavo Hamer is vader geworden. Terwijl zijn teamgenoten van PEC Zwolle zich in Spanje voorbereidden op de tweede seizoenshelft, zag zijn zoon Thiago Johannes maandagmorgen het levenslicht.

Vanwege het aanstaande vaderschap kreeg Hamer van trainer John Stegeman toestemming om in Nederland te blijven en zijn pasgeboren baby in de armen te sluiten. Dat gebeurde maandagmorgen.

De smaakmaker van PEC Zwolle, geboren in Brazilië en op vroege leeftijd geadopteerd, liet eerder al doorschemeren met zijn vriendin Esmeralda een Portugees/Braziliaanse naam bedacht te hebben. De jongste Hamer luistert naar de naam Thiago.

De geboorte van Thiago Johannes Hamer is wellicht ook goed nieuws voor de staf. Omdat de baby vroeg tijdens het trainingskamp geboren is, koesteren de trainers de hoop Hamer deze week nog in het Zuid-Spaanse Mijas te kunnen verwelkomen, ook om de basisspeler tijdens de generale repetities voor de eredivisiehervatting tegen FC Utrecht op 17 januari nog in te kunnen zetten.

PEC oefent vrijdag in Andalusië tegen het Belgische Zulte Waregem en Standard Luik. Of Hamer dan meedoet, wordt later duidelijk als trainer Stegeman contact heeft gehad met de middenvelder, die bovendien kan bijtekenen in Zwolle.

  1. Bungalowketen en hoofdsponsor PEC Zwolle Molecaten uit Hattem vreest ondergang: ‘Ons bedrijf staat in brand’
    PREMIUM

    Bungalowke­ten en hoofdspon­sor PEC Zwolle Molecaten uit Hattem vreest ondergang: ‘Ons bedrijf staat in brand’

    Het voortbestaan van vakantieparkenketen Molecaten hangt aan een zijden draadje. Directeur Luke Slager stelt in een brandbrief dat alleen een barmhartige houding van het kabinet het Hattemse familiebedrijf, dat tevens als hoofdsponsor van PEC Zwolle fungeert, van de ondergang kan redden. ,,Praat met ons en kom alstublieft met snelle en kordate steunmaatregelen.”