Spelers van PEC Zwolle en Jong AZ overleggen met elkaar wat te doen n.a.v. racistische uitlatingen op de tribune.
Volledig scherm
Spelers van PEC Zwolle en Jong AZ overleggen met elkaar wat te doen n.a.v. racistische uitlatingen op de tribune. © Pedro Sluiter Foto Zwolle

PEC Zwolle-spelers willen van het veld stappen na racistische uitlatingen op tribune: ‘Dit kan niet’

De spelers van PEC Zwolle wilden vrijdagavond in de gewonnen wedstrijd tegen Jong AZ (4-1) van het veld stappen nadat enkele supporters racistische uitlatingen deden. Uiteindelijk besloot scheidsrechter Laurens Gerrets in overleg met de spelers om door te spelen.

14 reacties

 • Annet Grafhorst

  4 maanden geleden
  Wat een ophef, hier ook op Noord gestaan, maar helemaal niks gehoord!
 • Hans Rietveld

  4 maanden geleden
  Heel jammer dat dit weer is gebeurt. Als de spelers er zo mee zitten (terecht), dan moeten ze een keer voet bij stuk houden en daadwerkelijk van het veld gaan en niet meer terugkeren. Jammer voor de supporters maar met het doorspelen mis je je doel. Zolang je dit niet doet komen de zogenaamde supporters,lees hersenloze er weer mee weg. Maak nou eens een statement en ga lekker douchen.
 • B. Veerman

  4 maanden geleden
  Volgens de huidige verklaringen hebben misschien 1 of 2 mensen iets gezegd wat niet door de beugel kon en daarna koos PEC er voor om zichzelf aan de schandpaal te nagelen. Nogal een overtrokken reactie als werkelijk niemand ook maar iets gehoord heeft, had die 1 of 2 mensen daar gewoon even op aangesproken.
 • P Schievink

  4 maanden geleden
  Goed dat spelers ook bij enkele uitlatingen zo reageren. Te lang is in het belang van......ja van wie het gedrag van deel van supporters tot "gezwel" uitgegroeid. En opmerkingen hier in reacties....je mag ook niets meer ....zijn dom je mag juichen, joelen schreeuwen, applaus geven . Maar je mag niet taal gebruiken wat fatsoen te buiten gaat . Dus kanker ,aap, homo,etc is fout. Als je dat niet door hebt moet je aan je verstand gaan twijfelen . Veel plezier bij fatsoenlijk sportief voetbal
 • Albert Nus

  4 maanden geleden
  Weer lekkere reacties hieronder. Laat wel zien waarom het nodig is wat PEC doet