Volledig scherm
De wedstrijd tussen Regioteam Effeweg.nl en PEC Zwolle © Jeroen Kuiper

PEC Zwolle start met ruime zege

NIEUWLEUSEN - PEC Zwolle is de voorbereiding op het nieuwe seizoen gestart met een ruime overwinning. Op bezoek bij het Regioteam Effeweg.nl kwam de eredivisionist tot de dubbele cijfers: 0-10.

Bij rust stond Zwolle al op een 0-8 voorsprong tegen de ploeg, die bestaat uit een team van spelers van clubs als SV Nieuwleusen, Staphorst, ASC'62 en Hoonhorst. De eerste twee doelpunten kwamen op naam van Youness Mokhtar. De aanvaller had bij zijn tweede geluk dat keeper Timo Muller de bal niet kon klemmen. Zwolle was logischerwijs de betere en scoorde aan de lopende band. Bram van Polen (strafschop), Dirk Marcellis, Wout Brama, Wouter Marinus en Queensy Menig zorgden voor de doelpunten voor rust.

In de tweede helft stonden er bij PEC Zwolle tien andere spelers in het veld, alleen doelman Mike Hauptmeijer bleef staan. Ook het regioteam stond met een ander team op het veld. Zij hadden de zaken verdedigend goed op orde. Alleen Anass Achahbar en Tarik Evre scoorden namens PEC nog.

Regioteam Effeweg.nl - PEC Zwolle 0-10 (0-8). 7. Youness Mokhtar 0-1, 14. Mokhtar 0-2, 18. Bram van Polen (strafschop) 0-3, 20. Dirk Marcellis 0-4, 25. Wout Brama 0-5, 30. Wouter Marinus 0-6, 40. Josef Kvida 0-7, 45. Queensy Menig 0-8, 61. Anass Achahbar 0-9, 83. Tarik Evre 0-10.