Volledig scherm
Sai van Wermeskerken komt de komende twee seizoen uit voor PEC Zwolle. © BSR/SOCCRATES

PEC Zwolle strikt Japanse Nederlander Van Wermeskerken

PEC gaat zich versterken met Sai van Wermeskerken. De 24-jarige vleugelverdediger die de afgelopen twee jaar actief was voor Cambuur, wordt - als hij de medische keuring doorstaat - transfervrij ingelijfd en voor twee jaar vastgelegd door de Zwolse eredivisionist, weet de Stentor.

In de verbintenis wordt waarschijnlijk ook een optie voor nog een seizoen opgenomen. Van Wermeskerken stapte maandag op het vliegtuig vanuit Japan naar Nederland om in Zwolle de medische keuring te doorlopen. De verwachting is dan ook dat de rechtsback dinsdagmorgen al op het trainingsveld verschijnt in Epe, waar zijn nieuwe club deze week een trainingskamp belegt. PEC haalt de verdediger om Bram van Polen en Kenneth Paal op de flanken van concurrentie te voorzien.

Van Wermeskerken heeft een Japanse moeder en Nederlandse vader. Hij werd geboren in Maastricht maar verhuisde twee jaar later met zijn ouders naar Japan. In 2013 besloot hij in zijn vaderland verder te werken aan een voetballoopbaan. Van Wermeskerken streek daarbij neer in Dordrecht, van waar hij werd opgeroepen voor de beloftenploeg van Japan en in 2017 een transfer verdiende naar Cambuur.

Bij de eerstedivisionist miste Van Wermeskerken het afgelopen seizoen geen minuut. De onbetwiste basisspeler besloot desondanks geen gebruik te maken van de een eenzijdige optie om zijn aflopende contract te verlengen toen Cambuur promotie misliep. De verdediger wilde hogerop, ook  om zo meer aanspraak te maken op een uitnodiging voor de Olympische selectie van Japan die volgend jaar deelneemt aan de Spelen in Tokio.

  1. Keeperstrainer Diederik Boer in Stiften: ‘Elftal coachen? Ik hoef de zeurende kinderen en ouders er niet bij’
    VIDEO

    Keepers­trai­ner Diederik Boer in Stiften: ‘Elftal coachen? Ik hoef de zeurende kinderen en ouders er niet bij’

    Als het aan Diederik Boer (39) ligt, wordt hij op den duur de keeperstrainer van PEC. Dat stelt het clubicoon in Stiften. In de videorubriek van de Stentor gaat de oud-doelman in op zijn nieuwe functie, de aanhoudende sportieve malaise in Zwolle en zijn vrije rol bij Flevo Boys 4. ,,Ik heb ze 20 jaar om mijn oren zien vliegen. Dat mag nu wel eens andersom zijn.”