Volledig scherm
Sepp van den Berg reist deze week naar Liverpool om een droomtransfer naar de Engelse grootmacht af te ronden. © BSR/SOCCRATES

PEC Zwolle-talent Sepp van den Berg op weg naar CL-winnaar Liverpool

Sepp van den Berg staat voor een droomtransfer. Niet PSV, maar Liverpool gaat hoogstwaarschijnlijk aan de haal met de 17-jarige verdediger van PEC Zwolle. Van den Berg reist deze week nog naar Engeland om persoonlijk tot een definitief akkoord te komen met de Champions League-winnaar, weet de Stentor.

Liverpool weet welke financiële voorwaarden de clubleiding van PEC stelt aan een overstap en lijkt daaraan te willen voldoen. Van den Berg zelf nam gistermorgen al afscheid van stafleden en medespelers bij zijn huidige club. Bij Liverpool ligt een langdurig contract klaar voor de jeugdexponent van PEC.

De begeleiders van het talent gaven de directie van PEC eerder deze maand te kennen dat hij niet meer zal uitkomen voor de club. Van den Berg had zijn zinnen gezet op een droomtransfer nu hij de concrete belangstelling van topclubs uit binnen- en buitenland had aangewakkerd.

Geen verlenging

Pogingen van PEC om het eerste profcontract van de mandekker open te breken leidden het afgelopen halfjaar tot niets. Vrij kort nadat de verbintenis van Van den Berg kon worden opengebroken en opgewaardeerd, belandde hij onder trainer Jaap Stam op de bank en hield hij de boot af voor een langer verblijf in zijn geboorteplaats.

Omdat Van den Berg zijn laatste contractjaar ingaat, tracht PEC financieel nog het maximale uit de zelf opgeleide verdediger te halen. Liverpool lijkt bereid aan de vraagprijs van – naar verluidt – 1,5 tot 2 miljoen euro te voldoen. Die som kan door bonussen en een doorverkooppercentage bovendien verder oplopen. De verwachting is dat de overstap van de jeugdinternational eind deze week wordt afgerond.

Tekst gaat verder onder de foto.

Volledig scherm
PSV en een andere Europese topclub leggen het vooralsnog af in de strijd om de krabbel van Sepp van den Berg (op de foto trefzeker namens Oranje O19). © BSR/SOCCRATES

Naast Liverpool dingen ook PSV en een andere Europese topclub nog naar de handtekening van Van den Berg. Die clubs leggen het in de strijd om zijn krabbel vooralsnog af tegen de roemruchte Engelse volksclub, waar ook Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum onder contract staan.

Of trainer Jurgen Klopp na de afronding van de transfer meteen een plek in de eerste selectie inruimt voor de tiener, is niet duidelijk. Vorig jaar verkocht PEC Zwolle Philippe Sandler aan Manchester City, een andere grootmacht in de Engelse Premier League.

Debuut

Trainer John van ’t Schip liet Van den Berg anderhalf jaar geleden tegen FC Groningen debuteren in het shirt van PEC. Onder de in december ontslagen trainer veroverde de jeugdspeler op 16-jarige leeftijd voor de winterstop zelfs een basisplek in Zwolle.

De aanstelling van Stam pakte voor de jonge verdediger vervolgens slecht uit. Van den Berg, die vooral een gebrek aan scherpte werd verweten, belandde op de bank en kwam uiteindelijk nog tot twee volle wedstrijden en twee korte invalbeurten. Het talent kwam daarmee uiteindelijk tot 22 eredivisie-optredens voor PEC.