Volledig scherm

PEC Zwolle tankt vertrouwen voor IJsselderby


ROTTERDAM – PEC Zwolle heeft zich vrijdagavond verwijderd uit de degradatiezone door een overwinning op Excelsior (0-2). De formatie van trainer Ron Jans klom daardoor van de laatste naar de dertiende plaats.

PEC tankte vooral zelfvertrouwen in de aanloop naar het thuisduel met Go Ahead Eagles. De Zwollenaren behaalden in de laatste drie wedstrijden zeven punten.

PEC wekte in de eerste helft een machteloze indruk. Van enige stootkracht in de voorhoede was niets te merken. Excelsior, dat ook in thuiswedstrijden ongegeneerd op de counter speelt, was veel dreigender. De grootste kans was voor Jurgen Mattheij, die de bal in het zijnet kopte uit een vrije trap van Ryan Koolwijk. Van der Hart pareerde een vlammend schot van Khalid Karami. PEC kreeg pas vlak voor rust zijn eerste kans. Centrumspits Queensy Menig werd gestuit door Mattheij.

De Zwolse centrumspits was na de hervatting een stuk gelukkiger. Na een prachtige steekpass van Youness Mokhtar schoof hij de bal langs keeper Tom Muyters in de verre hoek. PEC ging daarna beter voetballen, al moest Bram van Polen zich nog wel in de baan werpen van een schot van Koolwijk. Menig miste in de slotfase nog een levensgrote kans, maar Django Warmerdam deed dat niet.

Excelsior - PEC Zwolle 0-2 (0-0).

48. Queensy Menig 0-1, 88. Django Warmerdam 0-2.

Scheidsrechter: Lindhout. Toeschouwers: 3640. Gele kaart: Hadouir (Excelsior), Holla (PEC).

PEC Zwolle: Van der Hart; Schenkeveld, Van Polen, Van de Pavert, Verdonk; Holla, Warmerdam; Ehizibue, Saymak (67. Thomas), Mokhtar (90+1. Kanagounis); Menig (88. Achahbar).

Volledig scherm
PEC spelers vieren het doelpunt van PEC Zwolle speler Queensy Menig voor de 0-1 © pro shots