Volledig scherm
Iliass Bel Hassani scoorde tweemaal tegen SC Cambuur. © Henri van der Beek

PEC Zwolle toont herstel en boekt ruime oefenzege achter gesloten deuren

Achter gesloten deuren heeft PEC Zwolle vrijdagmiddag een oefenzege geboekt op eerstedivisionist SC Cambuur: 4-1. De Friezen kwamen op voorsprong, maar de ploeg van John Stegeman herstelde zich. Iliass Bel Hassani viel op met twee doelpunten en een assist.

Stegeman werkt al een aantal weken toe naar zijn ideale elf. Tegen SC Cambuur koos de coach dan ook voor de spelers die hij tegen PAOK (2-2) ook gebruikte. Hij voerde twee wijzigingen door: Michael Zetterer, die in de voorbereiding afwisselt met Xavier Mous, verdedigde het doel en Yuta Nakayama speelde centraal achterin in plaats van Marc-Olivier Doué.

Na het afzeggen van AA Gent ontstond er een gat in de voorbereiding van PEC Zwolle. Met een geheim oefenduel met SC Cambuur vond de club, weliswaar zonder aanwezigheid van supporters, een oplossing.

Herstel

Over het begin van de wedstrijd kon Stegeman niet tevreden zijn. PEC Zwolle speelde slordig, kreeg amper kansen en kwam verdiend op achterstand. Vlak voor rust toonde de eredivisionist herstel. Eerst ramde zomeraankoop Iliass Bel Hassani de gelijkmaker in de kruising, niet veel later gevolgd door de 2-1. Bel Hassani rondde af na een knappe aanval.

In de tweede helft nam PEC Zwolle meer afstand van SC Cambuur, dat minder goed voor de dag kwam dan voor rust. De eredivisionist had het duel, mede door het inbrengen van balansbewaker Rick Dekker, veel meer onder controle. Op aangeven van Bel Hassani scoorde invaller Stanley Elbers (3-1) en knalde Dennis Johnsen de bal na een individuele actie hard achter doelman Pieter Bos (4-1).

PEC Zwolle-SC Cambuur 4-1 (2-1). 20. Robert Mühren 0-1, 38. Iliass Bel Hassani 1-1, 39. Bel Hassani 2-1, 68. Stanley Elbers 3-1, 74. Dennis Johnsen 4-1.

Opstelling PEC Zwolle: Zetterer; Hamer (85. Kersten), Reijnen, Nakayama, Paal (61. Van Wermeskerken); Clement (80. Huiberts), Leemans (46. Dekker), Bel Hassani; Van Crooij (46. Elbers), Thy (72. Flemming), Johnsen.