Volledig scherm
(L-R) Danilho Doekhi of Vitesse, Dennis Johnsen of PEC Zwolle during Vitesse - PEC Zwolle NETHERLANDS, BELGIUM, LUXEMBURG ONLY COPYRIGHT BSR/SOCCRATES © BSR Agency

PEC Zwolle toont twee gezichten en stoot zich wéér aan dezelfde steen

Het verschil tussen de eerste en de tweede helft van PEC Zwolle tegen Vitesse, afgelopen vrijdag in Arnhem, was groot. Dat blijkt ook uit de cijfers.

Voor rust, toen PEC Zwolle zich vrij eenvoudig staande hield tegen het tamme Vitesse, won de eredivisionist 49 procent van de duels. In de tweede helft lag dat percentage een stuk lager: 34 procent. Het was ook op het scorebord te zien. Hoewel PEC ging rusten met een gelijkspel, stapten de Zwollenaren na 95 minuten met een 3-0 verliespartij van het veld.

Net als tegen Willem II en FC Utrecht (beide keren in de 47ste minuut) kreeg PEC ook bij Vitesse rap een tegentreffer na de pauze. ,,We speelden een vrij comfortabele eerste helft waarin we er zelf enkele keren goed doorheen kwamen, al was het meer blaffen dan bijten”, merkte trainer John Stegeman op voor de camera’s van Fox Sports. ,,Maar na rust stonden we snel op achterstand door schijterig verdedigen.”

Voor het eerst in de clubhistorie incasseerde PEC Zwolle negen doelpunten in de eerste drie speelronden van de eredivisie. Niet alleen Vitesse maakte er namelijk drie, ook Willem II (1-3) en FC Utrecht (3-1) kregen dat de voorgaande weken voor elkaar.