Volledig scherm
Diederik Boer trainde woensdagmorgen apart van de groep maar de reservedoelman is zondag gewoon inzetbaar als PEC Zwolle een bezoek brengt aan bekerfinalist Willem II. © BSR Agency

PEC Zwolle traint nog zonder doelman Diederik Boer voor ontmoeting met bekerfinalist

PEC Zwolle-trainer Jaap Stam werkt met een nagenoeg complete groep toe naar het uitduel met Willem II. Alleen Diederik Boer ontbrak woensdagmorgen nog op het veld.

Routinier Boer, die vanwege lichte klachten binnen trainde, verwacht vrijdag weer aan te sluiten bij de selectie. Die werkte woensdag in twee groepen aan patronen en sloot de sessie af met een partijvorm.

PEC Zwolle speelde zich afgelopen weekeinde met een 5-0 zege op Fortuna Sittard nagenoeg veilig. In de laatste vijf speelronden verdedigt de nummer 11 van de eredivisie een voorsprong van negen punten naar de degradatiestreep. 

Trainer Stam liet weten voor de zekerheid nog minimaal één zege te willen boeken. ,,Dat is beter voor mijn gemoed", aldus de coach. Tegen Willem II krijgt PEC daar de eerste kans toe. De club die komende maand de bekerfinale tegen Ajax speelt, bezet met vijf punten meer dan de Zwollenaren, de negende plaats in de eredivisie.