Volledig scherm
John Stegeman was bij zijn vorige werkgevers niet bepaald van de besloten trainingen. Bij PEC Zwolle overtreft de trainer deze week zelfs zijn voorgangers, door de sessies van vrijdag en zaterdag voor het treffen met PSV achter gesloten deuren plaats te laten hebben. © Vakfoto Van Der Beek

PEC Zwolle traint voor zwaar thuisduel met PSV niet één, maar twee keer achter gesloten deuren

Supporters van PEC Zwolle kunnen voor het zware thuisduel met PSV geen glimp meer opvangen van de selectie van PEC Zwolle. De eredivisionist traint deze week niet één, maar twee keer besloten.

Coach John Stegeman was bij Heracles en Go Ahead Eagles niet een trainer die wekelijks een keer achter gesloten deuren voorbereidingen op competitieduels trof. Bij PEC Zwolle trainde de coach aanvankelijk ook niet besloten, tot de club voor het thuisduel met Sparta - na drie nederlagen - bekendmaakte dat pers en aanhang voortaan voor de tactische training van twee dagen voor de wedstrijd geweerd zouden worden.

,,Ik wil weleens wat dingen uitproberen. Dit was vorig seizoen ook mogelijk op deze manier. Dat protocol wordt doorgetrokken. Niks spannends", zei de trainer toen. PEC Zwolle bracht donderdag naar buiten dat voor de ontmoeting met titelkandidaat PSV (zondag, 14.30 uur), ook de afsluitende sessie op zaterdag niet toegankelijk is in het stadion.