Volledig scherm
- © Pro Shots

PEC Zwolle verliest in oefenwedstrijd van Cambuur

ZWOLLE – PEC Zwolle heeft zich in de oefenwedstrijd tegen Cambuur Leeuwarden geen beste dienst bewezen. In het eigen stadion verloren de zwak spelende Zwollenaren, waar een groot deel van de basisformatie ontbrak, in een zeer matig duel met 1-2 van de Friezen.

In de matige eerste helft begon PEC Zwolle sterk tegen de nummer twaalf van de Jupiler League. Het elftal van trainer Ron Jans begon tegen Cambuur met slechts vier spelers in de basis die ook in de eerste winstpartij van het seizoen tegen ADO Den Haag actief waren: Ted van de Pavert, Danny Holla, Wout Brama en Anass Achahbar. Al in de tweede minuut kwam Mustafa Saymak vrij voor Harm Zeinstra, maar de Cambuur-doelman redde bekwaam. Amper acht minuten later was Thanasis Karagounis dicht bij een treffer, maar de bal kwam na zijn fraaie uithaal op de paal. Daarna kwam Cambuur beter in het duel. Hoefdraad mikte vrij voor doelman Kevin Begois naast, waarna de Zwolse goalie niet veel later uitstekend redde op de inzet van Tyrone Conraad. Kort voor rust vond Martijn Barto de voeten van Begois op zijn pad. Het waren de schamele hoogtepunten in een voetballend karige eerste helft.

Wissels
In de rust voerde Jans vier wissels door. Josef Kvida, Gustavo Hebling, Hachim Mastour en Youness Mokhtar kwamen in het veld, waar Ted van de Pavert, Danny Holla, Wout Brama en Anass Achahbar in de kleedkamer achter bleven. Het kwam de wedstrijd niet ten goede. Twintig minuten lang viel er niets te beleven in het Mac3Park Stadion tot Martijn Barto van ruim zestien meter Begois wist te passeren. Hoewel PEC Zwolle ook daarna slordig bleef spelen, leefde het duel wel wat op. Nadat Mokhtar aan de basis stond van de gelijkmaker van Mastour, was het een minuut later Cambuur dat weer toesloeg via Jerge Hoefdraad: 1-2. PEC Zwolle probeerde het in de slotfase wel, maar vond geen gaatje meer in de Friese muur.

PEC Zwolle-Cambuur 1-2 (0-0). 64. Martijn Barto 0-1, 73. Hachim Mastour 1-1, 74. Jerge Hoefdraad 1-2. Scheidsrechter: Van den Kerkhof.
PEC Zwolle: Begois; Schenkeveld, Sandler, Van de Pavert (46. Kvida), Warmerdam; Brama (46. Hebling), Holla (46. Mastour); Karagounis (79. Ehizibue), Saymak (79. Evre), Menig; Achahbar (46. Mokhtar).

Volledig scherm
© Pro Shots