Pien Hindriksen.
Volledig scherm
Pien Hindriksen. © PEC Zwolle media

PEC Zwolle Vrouwen heeft Hindriksen na tien maanden ellende terug

VROUWENVOETBALVoetbaltalent Pien Hindriksen (18) uit Tubbergen maakte maandagavond na een revalidatie van tien maanden haar rentree gemaakt  bij Jong PEC Zwolle. Hindriksen is oud-speelster van TVC’28.

De aanvalster die haar voorste kruisband had gescheurd, kwam in een oefenwedstrijd tegen voetbalvereniging Berkum weer in actie. Haar terugkeer zorgde voor veel emotie bij haarzelf en haar teamgenoten.

Oranje

Hindriksen was in 2017 in de gemeente Tubbergen sporttalent van het jaar. Bij PEC Zwolle maakte de speelster een jaar later haar debuut in de eredivisie tegen Ajax. Daarvoor was Hindriksen speelster in de opleiding van FC Twente. Ze maakte destijds ook deel uit van het Nederlandse elftal O16.

 1. PEC Zwolle bespaart 2,5 ton met korten op salarissen: Geen scheve gezichten en transferuitgaven misplaatst
  PREMIUM
  SOCIAAL AKKOORD

  PEC Zwolle bespaart 2,5 ton met korten op salarissen: Geen scheve gezichten en transfer­uit­ga­ven misplaatst

  Met de tijdelijk verlaagde salarissen van selectie, staf en kantoorpersoneel bespaart PEC Zwolle tot 2021 zo'n 2,5 ton. Technisch manager Mike Willems noemt het unanieme akkoord ‘heel waardevol’, terwijl spelmaker Pelle Clement de geste en het niet betalen van transfersommen als logisch ziet. ,,Het is niet de bedoeling dat we hiermee de komst van concurrenten financieren.”
 2. Ook spelers en staf PEC Zwolle leveren salaris in
  'unaniem besloten'

  Ook spelers en staf PEC Zwolle leveren salaris in: 'Ontzettend belangrijk voor onze club'

  In navolging van onder meer PSV, Sparta Rotterdam, Heracles Almelo, FC Groningen, VVV-Venlo en FC Twente heeft ook PEC Zwolle een akkoord bereikt met de spelers over salarisverlaging. Niet alleen de spelers leveren geld in, ook de technische staf en het kantoorpersoneel. De eredivisieclub uit Overijssel volgt de aanbevelingen uit het pakket aan noodmaatregelen waar de belangenorganisaties voor werkgevers en werknemers uit de voetballerij onlangs een akkoord over sloten.